Axel Olsson|23 oktober, 2022, 16:52

Jag väljer att spela på Kalmar vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar har chans på en Europa-plats med tre omgångar kvar.

  • Kalmar har sex segrar, två oavgjorda och en förlust i deras nio senaste ligamatcher.

  • Sirius har endast en seger i deras tio senaste ligamatcher.

  • Kalmar är det laget som släppt in minst mål i hela Allsvenskan tillsammans med Hammarby.

  • Med tre omgångar kvar har Sirius fem poäng ner till kvalplacerade Degerfors.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Behöver några poäng till

Sirius har befunnit sig i det allsvenska ingenmanslandet under den här ligasäsongen. Nu är det tre omgångar kvar och vi kan konstatera att Sirius behöver ett antal poäng till för att behålla sin plats ovanför strecket. I nuläget har de fem poäng ner till kvalplacerade Degerfors som har gått riktigt bra under den närmaste tiden. Det kan vända snabbt och Sirius behöver nog knipa ett par poäng för att vara på säkra sidan.

Klubben från Uppsala har fått med sig bra resultat i de närmaste omgångarna och senaste blev det ett kryss mot Hammarby. De sistnämnda var totalt överlägsna i det här mötet men Tommy Vaiho var stabil mellan stolparna och de blåsvarta-laget tog med sig en poäng. Trots ett par starka försvarsinsatser känns detta Sirius ganska tafatta i anfallsspelet. De har endast vunnit en av deras tio senaste ligamatcher och det är inget facit som imponerar direkt. Måndagens match spelas visserligen på konstgräs men Kalmar har varit det bättre laget och vi anser att Sirius saknar spetsen för att bräcka topplaget.

Europa-placering i sikte

Kalmar har gått under radarn under nästintill hela säsongen – de har gjort det väldigt bra men har ändå inte varit högst upp i toppen och nosat. Men nu under sista tredjedelen av säsongen har Kalmar lagt i ytterligare en växel och därmed letat sig upp på en urstark fjärdeplats. De har varit fantastiska med sex segrar, två oavgjorda och en förlust i deras nio senaste ligamatcher. Det här fina facitet betyder att klubben från östkusten tagit sig upp på en fjärdeplats och har dessutom en stor chans på Europa-spel.

De är ett av de mest formstarka lagen i hela ligan och stockholmsklubbarna som ligger på andra och tredjeplats bör känna press. Kalmar har imponerat i bägge ändarna av planen och deras helhet har varit riktigt stark. Trots att förstemålvakten Freidrich var skadad för ett par omgångar sedan lyckades Kalmar fortfarande behålla en defensiv balans. De har släppt in minst mål i hela Allsvenskan tillsammans med Hammarby, nämligen endast 23 mål efter 27 spelade omgångar. Trots en bra prestation i veckomatchen mot Mjällby föll Kalmar tungt med 1-2 på hemmaplan. Resultatet speglade inte matchbilden där Kalmar ägde hela 72% av bollinnehavet, men de blev straffade i kontringsspelet. Motivationsfaktorn är extremt hög inför måndagens batalj och Kalmar kommer göra allt för att försöka nå en topp 3-placering!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Sirius - Kalmar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.