Joakim Östman|23 oktober, 2021, 12:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har visat upp en bra form på sistone.

  • Spelet sitter i tre av det fem senaste inbördes mötena.

  • Fyra av Tottenhams fem senaste matcher har resulterat i att båda lagen gör mål.

  • Det är två jämna lag på förhand med gott om offensiv kraft.

  • West Ham har gjort mål i åtta raka matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarkt hemmalag

London derby står på schemat när West Ham tar sig an Tottenham på hemmaplan. West Ham har inlett Premier League säsongen väldigt starkt med fjorton inspelade poäng. De gör att de hittas på sjunde plats i tabellen, den fina starten beror till stor del till lagets anfallare Michail Antonio. Han har hittills gjort fem mål på sina sju Premier League starter och gång på gång varit den avgörande faktorn i West Hams segrar. West Ham har även visat en grym form efter uppehållet där de har tagit tre raka segrar. Den senaste segern kom i veckans Europa League spel där de återigen visade klassen. Trots en något roterad startelva hade West Ham inga större problem och vann mot Genk med 3-0. Vi kan konstatera att inför derbyt har West Ham har all anledning att vara nöjd med deras säsongsinledning.

Söndagens gäster Tottenham var starkt ifrågasatta efter dåliga resultat och prestationer innan landslagsuppehållet. De har dock två raka segrar i Premier League och spelet har sett bättre ut. Senast slog de Newcastle på bortaplan i en galen match som slutade 2-3. I veckans Europaspel fick Spurs inte alls till det, de stod för en dålig prestation och förlorade mot Vitesse. Startelvan var väldigt reservbetonad vilket är en liten ursäkt till resultat. Tottenham behöver därför växla upp igen i detta mötet och få med sig ett bra resultat annars kommer kritiken att växa igen.

Målspelet synas!

Tottenham har gjort de tillräckligt bra på sistone för att få bort krisstämpeln de hade på sig efter förlusten i The North London Derby. Trots mycket kritik ser det faktiskt poängmässigt relativt bra ut för Spurs. De har med deras femton inspelade poäng en femte plats i tabellen. Tottenham är med det bara fyra poäng ifrån ligaledarna Chelsea. Nu har Tottenham chansen i ett nytt London derby att visa att de ska var med uppe i toppen. En seger här för Tottenham hade betytt mycket för laget som hade fått arbetsro igen. West Ham blir dock ingen lätt motståndare att ta sig an. Med formen hemmalaget har visat upp ser jag de som knappa favoriter inför derbyt.

Jag känner mig ändå inte tillräckligt övertygad för att välja spelet på hemmasegern här. Båda lagen spelade så sent som i torsdags match och har haft ett tight spelschema efter uppehållet. Det gör att jag förväntar mig en öppen match där de kommer bli målchanser åt båda hållen. Vilket ofta blir fallet i dessa London derbyn. Tre av det fem senaste inbördes mötena har resulterat med att båda lagen gjort mål. Båda lagen har en stark offensiv, där West Ham inte lämnat planen utan mål framåt på det senaste åtta matcherna. I fyra av Tottenhams fem senaste matcher har även båda lagen hittat nätet. Givet dessa förutsättningar är jag övertygad att det blir mål åt båda hållen i detta London derby.

fotboll, Premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
West Ham - Tottenham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.