Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Niznekamsk ligger sist i den östra konferensen och har förlorat 26 av sina 36 matcher den här säsongen

  • Tractor Chelyabinsk kämpar i toppen av tabellen och tog senast en viktig trepoängare i derbyt mot Yekaterinburg

  • Niznekamsk har förlorat tolv av sina 14 senaste matcher

  • Tractor Chelyabinsk är ett av östra konferensens bästa lag på bortaplan

  • Niznekamsk är sämst på hemmaplan i den östra konferensen och förlusterna haglar in

  • Tractor Chelyabinsk har ett betydligt bättre spelarmaterial än Niznekamsk

Fått svensk förstärkning

Niznekamsk har hittills haft en tuff säsong. Förlusterna avlöser varandra och inför torsdagens match har man förlorat 26 av sina 36 matcher den här hösten. Formen är heller inget att hänga i julgranen utan här har man förlorat tolv av sina 14 senaste matcher. Tränaren Vyacheslav Butsayev har däremot fått förstärkning i den svenske forwarden Linus Johansson som har ett förflutet i klubbar som Färjestad och Djurgården. Johansson har däremot inte hunnit debutera än för sina nya klubb då Channel One Cup spelades under helgen som var.

För Chelyabinsks del slåss man på allvar i toppen av den östra konferensen den här säsongen. Man har ett bra lag i grund och botten och den återvändande tränaren Anvar Gatiyatulin har fått en bra start på sin comeback i klubben. Formen är däremot ett frågetecken och förlusterna har kommit lite väl ofta. Dock så har man vunnit två av sina tre senaste matcher. Senast vann man ett tajt derby med Yekaterinburg med 3–2. I laget hittar vi svenska spelare som Pontus Åberg och Lawrence Pilut, två spelare som har mycket väl skulle kunna utmana om en plats i NHL.

Starkt facit på bortaplan

Det är helt klart skilda världar för båda lagen den här säsongen. Niznekamsk har hamnat efter allt för mycket och just nu innehar man en jumboplats, tre poäng bakom kinesiska Kunlun. Totalt är det 19 poäng upp till slutspelsstrecket och det är bara att inse att det är en för lång väg att vandra. Offensiven fungerar inte alls och målen haglar in bakåt. Ryske målvaktsveteranen Konstantin Barulin har inte alls fått den start han velat ha i sin nya klubb medan lagets backup, Yevgeni Ivannikov är alldeles för orutinerad.

Nu ställs man mot ett Chelyabinsk som är ett riktigt bra lag den här säsongen. Man har flera toppspelare i sin trupp och därför håller jag gästerna som klara favoriter här. Spelet har däremot hackat lite på sistone men senast vann man en viktig match mot Yekaterinburg och förhoppningsvis kan man bygga vidare på den segern. Niznekamsk är seriens klart sämsta hemmalag där man enbart tagit 12 poäng på 21 matcher. Chelyabinsk däremot är ett av konferensens bästa lag på bortais. Segerchanserna bedömer jag som stora för gästerna, därför spelar jag Tractor Chelyabinsk att vinna efter ordinarie tid till 1.89.

Speltips.se ger tipset:

Tractor Chelyabinsk vinner hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/12 kl 14.05

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.