Arsenal ställs mot Southampton under söndagen. Det är två lag som är i stort behov av poäng, men av olika anledningar. Vi håller ett extra öga på kortspelet för bortalaget!

Match: Arsenal-Southampton(Premier League) | Speltips: Southampton över 1.5 kort | Odds: @1.68 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 15:05

Arsenal jagar topp 4

Jakten på de eftertraktade Champions League platserna fortsätter för Arsenal när The Saints kommer på besök och gästar Emirates Stadium. The Gunners ligger just nu en poäng bakom ett formstarkt United, därmed har hemmalaget inte råd att förlora en match av denna kalibern ifall man ska kunna klättra i tabellen. Under morgondagen är det alltså toppen mot botten, Arsenal är tydliga favoriter men The Saints krigar för att landa på säker mark.

Det som hindrat Arsenal till att tillhöra topp 4 är deras ojämnhet. Laget har svårt att hitta en stabilitet och bjuder på väldigt varierande prestationer. The Gunners har framförallt problem på försvarssidan, där truppen saknar bredden som behövs och har drabbats rejält med skador på sina försvarsspelare. På skadelistan hittas långtidsskadade Rob Holding och Hector Bellerin, men även Maitland-Niles och Koscielny. Maitland-Niles har varit sjuk under veckan och Koscielny dras med en vadskada, de båda är därmed osäkra till spel under morgondagen.

Kortglada Southampton

Bortalaget Southampton är även dem i behov av trepoäng. Laget hittas på en av nedflyttningsplatserna, men minst en poäng under söndagen skulle betyda att The Saints går förbi Cardiff City och därmed upp på säker mark i tabellen. När den förre detta Leipzig tränaren Ralph Hassenhuttl tog över rodret spelade laget upp sig rejält till en början, men har sedan dess fallit in i de gamla negativa vanorna igen. Senast de två lagen möttes vann Southampton överraskande med 3-2 mot Arsenal, en match där The Saints fick syna det gula kortet tre gånger om.

Det är nämligen kortspelet på bortalaget som är i fokus. Southampton har tagit flest kort i hela ligan den här säsongen, 54 gula och tre röda kort. The Saints snittar 2.2 kort/match och har löst över 1.5 kort i 19 av deras 26 ligamatcher. Sedan tysken tog över tränarrollen har laget fått syna kortet betydligt oftare. Hassenhuttl har coachat The Saints i 13 matcher, i tio av deras elva senaste har laget löst över 1.5 kort. Morgondagens match döms av Graham Scott, senast han dömde Southampton slutade bortalaget på två kort. Vi tror på en liknande historia under söndagen.

Speltips: Southampton över 1.5 kort.

Jag väljer att spela Southampton över 1.5 kort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Southampton har tagit flest kort i ligan, snittar 2.2 kort/match.

  • The Saints har löst spelet i tio av deras elva senaste ligamatcher.

  • Southampton fick tre kort i senaste inbördes mötet mot Arsenal.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.68. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.68 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.