Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Yangon kommer från en vinst.

  • Yangon har bara förlorat en match den här säsongen.

  • Yangon ligger på en tredjeplats med 20 inspelade poäng. Facit: 6-2-1

  • Magwe ligger på en åttondeplats med sju inspelade poäng. Facit 1-4-4.

  • Yangon skall ha god chans att kamma hem en vinst här, när man möter mitten laget Magwe.

Kryssen stör

Magwe kommer till den tionde omgången med ett kryss i senaste ligamatchen, mot fyran Shan United. Kryss – är något som speglat hemmalagets säsong mer eller mindre, då man samlat på sig inte mindre än fyra oavgjorda matcher på de första nio omgångarna. Nu väntar nästa match mot ett topplag i Myanmars högstaliga, när Yangon gästar. Ett Yangon som besitter en mycket fin form och som lär bli en tuff utmaning för dagens hemmalag. Magwe har endast vunnit en match den här säsongen, men fyra kryss på nio omgångar talar väll lite för att man är svårslagna.

När Yangon gästar ser vi mötet mellan ett av ligans målgladaste lag och det målfattigaste – nämligen hemmalaget. Blott fem mål på nio omgångar, där fyra är kryss är oroväckande och frågan vi ställer oss är: Spelar Magwe utan anfallare? Vad är annars problemet? När vi klickar vårat spel för dagen, spiken hos gästerna så är detta något vi har i tanken. Hemmalaget har otroligt svårt att göra mål, samtidigt som gästerna har mer eller mindre öst in mål i jämförelse.

Stark seger senast

Yangon trummar på i Myanmars högstaliga. Den tredjeplats man sitter på är imponerande och något man är mycket nöjda över – dessutom tog man en ny seger i senaste matchen, när man deltog i AFC Cup och besegrade Hougang United från Singapore. Nu blickar vi mot ligaspelet, där man tar emot ligans målfattigaste lag på bortaplan – ett lag som man skall ha god chans att hota och göra mål på. Skulle Yangon få in ett tidigt mål här, eller ens ett mål – så skulle chansen vara stor att man också går därifrån med tre färska poäng.

Senaste vinsten ger laget självförtroende inför ligamötet. Det här känns som ett mycket lovande spel, den raka tvåan ger oss fina 1.50 hos Bet365, men finns till liknade odds hos andra spelbolag med. En tidig match på tisdagen, direkt från sena morgonkaffet – häng på!

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.