Erik Norin|23 februari, 2024, 09:40

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Malmö har lite bättre form än Rögle.

  • Rögle har endast gjort 13 mål på de tio senaste matcherna.

  • Janne Koukkanen är tillbaka och stärker Malmös spets.

Formen lite bättre än motståndarens

Sett till de tio senaste matcherna så är det inga lag som ligger högt upp i formtabellen som vi ser här. Men Malmö har i alla fall en lite bättre formrad med tolv poäng tagna ynder den här perioden och med fyra segrar de senaste åtta matcherna. Man har tagit tre av de fem senatse matcherna till just förlängning och man är för tillfället mer med i matcherna än perioden innan de senaste åtta där man i stort sett förlorade varje match man deltog i.

Den stora anledningen till en mindre kvalitetshöjning från Malmös sida stavas Janne Koukkanen, toppcentern har varit tillbaka ett tag och har gjort fem poäng på de fyra matcherna han spelat. Nu tror jag det är han som kommer vara den tyngsta faktorn till att Malmö får plocka hem ett skånederby den här säsongen. Hans vapendragare Lauri Pajuniemi blir också starkare av att han Kuokkanen bredvid sig och blir då uppsatt i fler lägen för sitt mycket fina skott.

Enorma problem med målskyttet

Ska man vinna matcher, så behöver man kunna göra mål. Den förmågan har nu Malmö genom att Koukkanen är tillbaka. Huruvida Rögle har den förmågan är nästan så det får klassas som oklart den senaste tiden. De senaste tio matcherna har laget endast mäktat med att göra 13 mål framåt. Ett snitt på strax över ett mål per match, där tre av målen kom mot Frölunda under torsdagen där kvitteringen till 3-3 kom mycket sent. Rögle besitter massvis med offensiv spets, men den levererar helt enkelt inte och jag tror inte den kommer igång även om det är derby.

Formen med endast två segrar de tio senaste matcherna gör också att det är svårt att hitta självförtroendet som behövs för att kliva in och vinna ett derby. Man har klarat det tidigare under säsongen, men nu tror jag Malmö känner mer vind i seglen med hemmaplansfördel och Janne Koukkanen tillbaka. Vi har sett vissa målrika derbyn, men det rimliga är målsnålt här. Svårt att spekulera i målspel därför känns det helt rätt att gå rakt ut på att Malmö till sist lämnar den här matchen som segrare.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:15
Malmö - Rögle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.