Nästan på dagen två år efter mötet på Heinz Field i 2017 års upplaga av stadium series möts Pittsburgh och Flyers återigen imorgon på Lincoln Financial Field i Philadelphia. Förra matchen slutade i Pittsburgh vinst med 4-2, men som jag nämnt tidigare brukar utomhusmatcherna sluta i målfattiga tillställningar.

Match: Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins (NHL) | Speltips: u6.5 mål | Odds: @1.90 | Units: 3.5/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 02:00

Tillfälligt uppsving?

Flyers var på en hot streak från mitten av januari till mitten av februari. Under denna tidsspann vann dem 12 av 14 matcher och marscherade mot en slutspelsplats. Efter två bleka insatser där dom back to back släppt in 5 mål och endast lyckades göra 3 är man snabb på att åter placera frågetecken efter deras namn. Carter Hart, lagets unga framtida stjärnmålvakt har i dem två senaste förlusterna släppt in 3 mål på dem första 9 skotten och därefter blivit utbytt. Inte bra för den unga keepern som behöver rutin.

Nu gäller det för Flyers att börja vinna igen, dem har 7 poäng upp till närmsta slutspelsplats och nu närmar sig slutet av säsongen snabbt. Vinner Flyers imorgon tar dem även in på Pittsburgh som endast är 8p framför dem. Inbördes har dem ingen övertygande statistik mot Pittsburgh, man länge sets som lillebrorsan i Pennsylvania derbyt. Utomhus har flyers visat att dem inte är helt bekväma, dem har förlorat samtliga 3 matcher och endast lyckats göra 5 mål.

Malkin briljerar

Ryssarna är hetast i NHL just nu, Kucherov leder poängligan stort och Ovechkin skytteligan. Bakom dem glänser Tarasenko efter årsskiftet och även Pittsburghs egna ryska poängmaskin Malkin. Han har missat 6 matcher sedan årsskiftet men befinner sig ändå på andraplats i den interna poängligan räknat från 1:a januari, endast slagen av Crosby. Malkin har bäst poängsnitt i laget under denna tid och har bjudit på en show sedan han kom tillbaka efter sin avstängning efter svingen mot Raffls huvud.

Pittsburgh har ännu inte hittat en jämn form, dem har förlorat 11 av dem 20 senaste matcherna och har korta tidsperioder med ett par vinster som följs av ett par förluster. Laget är så pass erfaret så dem vet att det räcker att nå slutspel för att dem skall ha en chans, dem behöver inte peaka tidigare än nödvändigt. Vinsterna blir allt viktigare speciellt då Columbus förstärkt med Duchene och endast är 2p bakom Penguins med två matcher mindre spelade. Pittsburgh har vunnit 2 av sina totalt 4 utematcher men inte heller Penguins har stått för några målkalas utomhus.

Speltips: Under 6.5 mål i matchen inklusive förlängning

Samma lina som vi valde i Winter Classic tar vi återigen, utomhusmatcher slutar som sagt ofta under denna lina. Då lagen inte imponerat offensivt i någon av dem tidigare utomhusmatcherna dem deltagit i tror vi starkt på en målsnål tillställning. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Pittsburgh har gjort 8 mål på deras 4 utomhusmatcher

  • Philadelphia har gjort 5 mål på sina 3 utomhusmatcher

  • Varken Flyers eller Pittsburgh har gått över 6.5 mål utomhus

  • 19/25 senaste utomhusmatcherna har slutat under 6.5 mål

Högst odds hittar jag hos Betsson som ger hela 1.90 för spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering blir 3.5/5 units!

Rygga till 1.90 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.