Jonathan Erlandsson|23 mars, 2023, 13:23

Jag väljer att spela på hemmalaget handikapp -1 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Österrike är ett mycket bättre fotbollslag.

  • Österrike vann tre av fem hemmamatcher i VM-kvalet. Och samtliga vinster togs med mer än ett mål.

  • Azerbajdzjan förlorade sju av åtta matcher i VM-kvalet.

  • Österrike gör förmodligen upp med Belgien och Sverige om två platser till nästa års EM-slutspel och då har man inte råd att tappa poäng här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stora favoriter

I Linz tar Österrike emot Azerbajdzjan i den inledande EM-kvalomgången. Hemmalaget är såklart stora favoriter i det här mötet och innan bollarna börjat rulla så är man(sett till oddsen) andrahands favoriter i en svår grupp som utöver dessa två lag bestås av Belgien, Sverige och Estland. De två bästa lagen går till EM och det är målet för österrikarna, medan bortalaget fortfarande mest är med för att se och lära när det vankas kvalspel.

Österrike åkte i höstas ur Nations Leagues A grupp efter att gått segerlösa i de sista fem matcherna. Man slutade sist i en svår grupp bestående av Kroatien, Frankrike och Danmark.
Dessförinnan bergochdalbanade man sig genom en VM-kvals grupp som man slutade på fjärdeplats i. Matcher fyllda av många mål och stabila segrar över de sämre lagen, medan man hade det tuffare mot bättre lag.
Man besegrade alla det sämre lagen(som är på Azerbajdzjans nivå) med mer än ett mål och vann tre av fem hemma matcher totalt.
Lagets stora stjärna och kapten är såklart David Alaba, som tillsammans med comebackande Marko Arnautovic länge varit de stora stjärnorna i landet.
Dessutom har man bra spelare som Marcel Sabitzer, Adama Junior, Konrad Laimer och Christoph Baumgartner i startelvan.

Oöverkomlig uppgift

Azerbajdzjan reser såklart till Österrike som enorma underdogs och de senaste årens kvalspelsresultat har knappast inbringat hopp åt deras fans.
I de två senaste kvalspelen har man haft det riktigt tufft och endast lyckats ta en ynka poäng vid båda tillfällena och slutat på sista plats.
Det lilla landet från Kaukasiens sydöstra hörn leds sedan 2020 av italienaren Gianni de Biasi. Och tillsammans hade man först två jobbiga år tillsammans, men sedan juni ifjor så är man faktiskt oslagbara och hela fem raka segrar har inkasserats.
Tre raka segrar avslutade man med i Nations Leagues C grupp, efter att ha besegrat Kazakstan, Slovakien och Belarus. Det hjälpte dock inte för att klättra upp en division då man endast spelade in tio poäng totalt och Kazakstan gick och vann gruppen på tretton.
De flesta av bortalagets spelare håller till i den inhemska ligafotbollen i lag som t.ex. Qarabag, som vi förvisso brukar få se i de europeiska cuperna. Men utan den utländska spets man värvat in till klubblagen får man det riktigt tufft här.

Österrike skall vara överlägsna i alla lagdelar här. Och allt annat än en säker seger här får anses som överraskning. Troligen håller man både nollan och gör minst två mål framåt här.

fotboll, EM-Kval
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Österrike - Azerbajdzjan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.