Erik Norin|23 mars, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet och adderar en underlina. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö har varit helt överlägsna på hemmaplan i matchserien.

  • Tre av fyra möten har slutat med under 6,5 mål.

  • Luleå var grundseriens målsnålaste lag.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Växjö och U 6,5 mål i matchen hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Varit överlägsna på hemmaplan

Matcherna uppe i Luleå har varit jämna drabbningar där båda lagen har kunnat gå vinnande ur båda mötena hittills. Men mötena i Växjö, som detta är, har varit världigt ensida och Växjö har helt enkelt visat upp en nivå på sin ishockey som inte Luleå har klarat av att matcha. Seger 2-0 i första mötet, där skotten slutade hela 30-9 i Växjös favör följdes upp med en förkrossande 7-2 seger för Lakers i den senaste matchen i Vida Arena. Här tror jag alltså att man vinner igen och jag tror heller inte det blir särskilt spännande.

Jag adderar dock under 6,5 mål i den här matchen för jag tror inte Luleå tänker sluta spela för sin heder om det är underläge utan man tänker kriga för varje chans att ta vidare den här matchserien. Växjö drog iväg rejält senast och löste över 6,5 mål då på egen hand. De övriga matcherna har dock varit väldigt mycket tätare och har som max bjudit på fyra mål under ordinarie tid. Här kan det alltså bli upp emot sex mål utan att linan passeras och dit tror jag inte matchserien når.

Tung förlust i senaste matchen

Luleå hade nog väldigt gärna inte sett Hardy Häman Aktells puck i förlängningen passera Joel Lassinantti senast, att åka till Växjö med vetskapen om att man måste vinna samtidigt som man haft så stora problem på bortaplan i den här matchserien. Nu måste man ta tre matcher i rad för att överleva och det tror jag inte man pallar att ladda upp psykiskt inför, när den här matchen ska starta under fredagskvällen. Man kommer spela enkelt och försöka utnyttja Växjös misstag och inte gå i fällan man gick i senast vid 2-7-förlusten.

Ser man till underspelet så var Luleå det laget under grundserien som gjorde minst mål framåt och det laget som släppte in tredje minst mål bakåt. Defensiv ishockey är det vinnande konceptet för norrlaget och det är mycket sällan som det blir mycket mål när Luleå spelar. Vilket också den här serien mot Växjö har visat bortsett från mötet senast i Vida Arena alltså. Två bra målvakter finns också på isen, vilket borde räcka för att hålla borta mål från att ramla in.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Växjö - Luleå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.