Daniel Jacobsson|23 april, 2024, 10:50

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har en stabil defensiv.

  • Rotation kan komma i och med det tighta spelschemat.

  • AIK lär kontrollera matchbilden på hemmaplan mot ett svagare Värnamo.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stabila

AIK fortsätter att ha ett kraftigt övertag på Djurgården i derbymatcher. I helgen fick man återigen fira en seger mot den största rivalen. Ioannis Pittas och Bersant Celina noterades i målprotokollet. Veckans spelschema är tight och efter att ha krigat i derbyt senast är det säkerligen spelare som hade mått bra av lite vila, trots det faktum att vi endast är fyra omgångar in på säsongen. Henning Berg lär iallafall göra en eller annan förändring i startelvan till hemmamötet med Värnamo den här onsdagskvällen. Stockholmarna har en bred trupp och en spelare som Viktor Andersson kan mycket väl få chansen här efter att ha gjort det bra under försäsong och inledningen när han fått chansen.

Jag tror att AIK kontrollerar det här mötet oavsett vilka spelare som ställs ut. Defensiven har sett stabil ut och det lär den göra även här, om man väljer att rotera litegrann blir det ännu tydligare att man skall sätta den defensiva biten först. Henning Berg kan tacka de allsvenska gudarna att det är en tacksam match som väntar mitt i veckan. Värnamo är ett lag som jag tror får det tufft i år. AIK är klasserna bättre och med årets start i ryggen går det att lita på laget här.

Svagare i år

Värnamo har tappat Kim Hellberg till Hammarby den här säsongen och är ytterligare en klubb som är under process. Under inledningen har man visat sig ganska svaga och jag tror dessvärre inte att det blir så mycket bättre än vinsten mot Sirius senast. Zeljkovic, Engvall och Thern är spelare som håller hög klass, den sistnämnda förväntas missa onsdagens möte mot AIK. Det här är ett lag för den nedersta delen av tabellen i år och jag tror inte att gubbarna i Värnamo sprattlar till tillräckligt mycket. Det kan bli en bottenstrid rakt av.

Jag tror att hemmalaget kommer dra ner tempot och det är framförallt om man skulle ta ledningen i matchen. Då kan det bli en transportsträcka till matchens slut. Jag tror att AIK blir aningen för starka för Värnamo och på resande fot mot ett välmående topplag kan man bli för svaga. Utöver frågetecknet kring Simon Thern klev även nyförvärvet Mohammad Alsalkhadi av skadad. Underspelet är lovande när AIK spelar hemma mot Värnamo.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
AIK - Värnamo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.