Axel Olsson|23 april, 2024, 11:41

Jag väljer att spela på Salah över 1,5 skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool förväntas dominera den här matchbilden.

  • Salah spelade endast en kvart mot Fulham. Bör vara utvilade inför derbyt.

  • Salah är den Liverpool-spelaren som snittar flest skott på mål den här ligasäsongen.

  • Everton lyckades hålla tätt mot Nottingham, men har fortfarande en storförlust mot Chelsea färskt i minnet.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Storförlusten färskt i minnet

Everton tog revansch genom att vinna med 2-0 i helgens ligamatch mot Nottingham Forest. Det var tre blytunga poäng sett till tabelläget, men även sett till den tidigare omgången. Dyche gäng föll samman helt och hållet i bortamatchen mot Chelsea, där slutresultatet skrevs till 6-0. Det var en urusel insats där Cole Palmer hade lekstuga med Everton-försvaret.

Trots den hållna nollan mot Nottingham ligger fortfarande den här storförlusten färskt i minnet. Senaste segern gav iallafall lite andrum ned till botten, med fem poäng till 18:e placerade Luton, som dessutom spelat en match mer än Everton. Därmed blir inte det här derbyt lika kritiskt rent poängmässigt, även fast de är långt ifrån säkra än. Everton har verkligen inte imponerat på senaste och med insläppt mål i nio av deras elva senaste ligamatcher, blir det nog svårt för defensiven att spika igen mot ingen mindre än ärkerivalen Liverpool. Everton kommer att falla lågt i försvarspositionerna, därmed tror vi på ett offensivt tryck från gästernas håll.

Storstjärnan tillbaka i elvan

Även om det var en tung vecka för Liverpool, med både Europa League-uttåg och en tappad serieledning, är de fortfarande med i titelracet. Manchester City håller i taktpinnen men det är bara ett poängtapp ifrån att kunna ändras om i toppen. Liverpool ska verkligen inte tappa hoppet, så länge de gör det egna jobbet, så finns där fortfarande en bra chans till en ligatitel. Det finns inte utrymme för ett poängtapp i detta derbyt och efter en sämre vecka studsade Liverpool tillbaka med en 1-3 seger borta mot Fulham. Anmärkningsvärt var att Klopp gjorde fem ändringar i startelvan, anledningen var det tuffa matchandet som laget gått igenom.

Oväntat nog var Salah på bänken, men det leder oss in på vårt spel inför onsdagen. Storstjärnan lirade ca 20 minuter mot Fulham och bör därmed vara utvilad och redo inför onsdagens batalj. Vi förväntar oss att han spelar hela den här matchen, beroende på hur jämnt det blir såklart. När Liverpool får snurr på anfallsspelet är det oftast Salah som är i centrum. Det mesta går igenom honom och vid det här laget vet alla om hans kvaliteter. Salah är den Liverpool-spelaren som snittar flest skott på mål/match i säsongens ligaspel. Med ett lågt stående Everton-försvar kan det finnas lägen för yttern att vika in och testa skott med hans fina vänsterfot. Gästerna går för segern och förväntas äga matchbilden borta på Goodison Park. Salah står på 17 ligamål och han förväntas bidra med ännu fler innan ligaspelet är slut, därmed lockar detta spel.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Everton - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.