Daniel Jacobsson|23 april, 2024, 11:37

Jag väljer att spela på målspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Blåvitt har haft problem med målskyttet, men nu är Laurs Skjellerup tillbaka samtidigt som Häcken har en del frågetecken.

  • Häcken har vaknat till liv efter 4-3 mot BP och 2-1 mot Bajen.

  • Blåvitt tvingas experimentera i backlinjen och det gäller även Häcken, som drabbats av sjukdomar i veckan.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Trondsen saknas

Ännu ett rött kort för IFK Göteborg och Anders Trondsen. Nu har norrmannen dragit på sig tre röda kort på 16 blåvita matcher. Krysset mot Norrköping senast får ses som klart godkänt efter att ha fått spela med en man mindre och dessutom dragit på sig en straff, som Elis Bishesari räddade – precis efter det röda kortet. Målvakten blev Blåvitts stora matchhjälte, för mycket annat fanns det inte att hämta med underläget. I övrigt har Jens Askou och hans nya assisterande hittat ytterligare en dimension av det här laget och det är mycket som ser betydligt bättre ut i år än under fjolåret. Inte så svårt iförsig, men det är väldigt tydligt.

Nu väntas anfallaren Laurs Skjellerup närma sig startplatsen längst fram och det är precis det som IFK Göteborg behöver. Lite förtroende och självförtroende där så är man säker på att laget kan få lite mer utdelning framåt. Arbnor Mucolli är alldeles för ensam i dagsläget och det behövs ytterligare en gubbe längst fram för att ta det till nästa nivå. I och med att Thomas Santos kan behöva gå ner i backlinjen i det här mötet så kan Skjellerup få starten. Då tror jag att Blåvitt gör minst ett mål framåt.

Sjukstuga i veckan

Under tisdagen kom uppgifter om att Häcken haft stora problem med sjukstugan i veckan. Spelare som Adam Lundqvist, Even Hovland, Mikkel Rygaard och Julius Lindberg saknats från träning. Dessutom talar Häckens ledning om att man har ännu fler spelare i farozonen, där några av spelarna isolerats på ett annat sätt för att kunna fortsätta träna. Med en dag kvar till derbyt mot IFK Göteborg återstår det att se hur det utvecklats sista 24 timmarna. En sak är säker och det är att man inte kommer ut med den fullaste styrkan under onsdagskvällen.

Skulle Hovland saknas blir man klart tunnare i den defensiva delen och skulle Rygaard saknas blir man klart tunnare i den offensiva tredjedelen. Trots detta är Häcken ett farligt byte på Ullevi den här kvällen. Det finns gott om offensiv styrka i Häcken även utan storstjärnan på mitten. Det som gynnar hemmalaget är om man får problem i defensiven, det är precis det som Blåvitt behöver nu när man inte riktigt fått ordning på sin egen offensiv. Jag tror på en målfest på Gamla Ullevi.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
IFK Göteborg - Häcken
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.