Erik Norin|23 maj, 2023, 13:37

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • City har gjort flest mål i ligan.

  • Brighton har gjort fjärde flest mål i ligan och inte gått mållösa sedan februari.

  • City kommer troligen spela med en roterad elva och fokuset är på Champions League-finalen.

Allt att vinna

Brighton har alla chanser att redan i den här matchen säkra Europa League-platsen och kröna en redan magisk säsong där laget stört i stort sett varenda motståndare man stött på. En poäng räcker och ska man ta det i den här matchen så är det nog en bra idé att göra mål. Oavsett vilken elva City ställer så kommer det att vara en bra sådan, men troligtvis spelare som är väldigt spelsugna. Det kommer Brighton att ta i beaktning och jag tror man kommer ut och bara kör från början här för att ge Cityspelarna en chock.

Brighton har också gjort fjärde flest mål i ligan den här säsongen och man har framförallt flera spelare inblandade i offensiven som utgör hot. Kaoru Mitoma, Solly March, Alexis Mac Allister och Pascal Gross är de fyra främsta målskyttarna och tillsammans har de gjort 33 av lagets totala 70 mål, vilket visar på vilken bredd man besitter. Att göra mål är man också fantastiskt skickliga på och senast man misslyckades med den saken var faktiskt den 18e februari, vilket innebär att det nu gått tre månader utan att Brighton lämnat en match mållösa.

Fokus på annat?

Ligasegern är redan klar för Manchester City och med en annalkande Champions League-final så kanske det inte är det här matchen som är det primära fokuset för tillfället. Kanske är man också lite utcheckade här, det var ingen superinsats mot Chelsea exempelvis även om man vann och här möter man faktiskt tuffare motstånd. Troligen får vi återigen se en ganska roterad elva där de absolut bästa spelarna saknas och då kan det ge någon extra yta till Brighton som man behöver för att göra det där målet.

Att City gör mål känns lite som en nobrainer. Oavsett om spelare som Håland och De Bruyne bänkas så finns fantastiska ersättare i spelare som Julian Alvarez och Phil Foden. Bredden är så fantastisk att oavsett vilka som bänkas så finns det nästan alltid en lika bra ersättare, framförallt på samtliga positioner bortsett från de som De Bruyne och Håland står på. Brighton har släppt in 50 mål också, ska inte glömmas bort. Det är ett lag som lägger stort fokus på offensiven.

fotboll, premier league
|
units: 5/5 - spelstopp: 21:00
Brighton - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.