Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Holstein Kiel har under säsongen visat att man klarar sig fint utan hemmastödet, man är det näst bästa laget på bortaplan i hela serien

  • När lagen möttes tidigare under säsongen, då Stuttgart spelade på hemmaplan, vann Holstein Kiel med 1-0

  • Formsvagt mot formsvagt här, krysset ligger nära till hands

  • Stuttgart har visat sig väldigt beroende av sitt hemmastöd, man har bara tre vinster av tretton möjliga på bortaplan sedan säsongsstarten

  • Stuttgart förlorade sin senaste match medan Holstein Kiel kryssade

Hemmalaget tar poäng

Efter en svängig första match efter uppehållet blev det till slut inga tre poäng för Holstein Kiel i öppningsmatchen, trots en ledning med 2-0. Nu förbereder man sig istället inför söndagens möte mot Stuttgart och hoppas kunna ta en efterlängtad seger, något undertecknad ser som mycket möjligt. Holstein Kiel har visserligen inte vunnit en ligamatch under de fyra senaste försöken, men här råder det omständigheter som talar för värdarna. När laget senast stötte på Stuttgart, en match där de sistnämnda dessutom var värdlaget, gick Holstein Kiel segrande med 1-0. Liknande resultat att vänta under söndagen?

Holstein Kiel har visat under i princip hela säsongen att man kan klara sig fint utan hemmastödet. Man är nämligen det näst bästa bortalaget i hela serien med 21 poäng på fjorton bortamatcher. Bra statistik att ha med sig nu när ligan spelas helt utan fans i arenorna. Detta samtidigt som motståndarlaget Stuttgart visat sig vara mycket beroende av hemmafansen.

Svagt bortafacit

Stuttgart flyttades ned till andradivisionen efter en svag säsong i Bundesliga i fjol, men man är nära uppflyttning igen. För närvarande placerar man sig på en tredjeplats i tabellen, poängmässigt delad andraplats. Trots att man gör en stark säsong väljer jag att gå emot laget här, man står inför en tuff uppgift och man förlorade även öppningsmatchen i förra omgången mot ett lag som placerar sig på nedflyttningsplats. Visserligen en match man dominerade, men som till slut förlorades.

Som tidigare nämnt har Stuttgart dessutom stött på problem hemifrån. En stor majoritet av lagets poäng har spelats in på hemmaplan, faktum är att man är seriens bästa hemmalag. Men på resande fot har man faktiskt bara noterats för vinst i tre av tretton drabbningar, ett direkt svagt facit för ett lag som är med och slåss uppe i toppen av tabellen. Stuttgart lär förlora väldigt mycket på att matcherna spelas utan publik, där en comeback i Bundesliga kanske inte är så nära som det verkar.

Dubbelchansen i hemmalagets favör ligger på ett förvånansvärt högt odds, här finns spelvärde. 1,5 units investeras!

Speltips.se ger tipset:

1x hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/5 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.