Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dusseldorf snittar 2.5 gula kort per match.

  • Köln snittar 2.42 gula kort per match.

  • Köln är det lag som dragit på sig näst flest frisparkar i ligan.

  • Spelet satt i senaste mötet klubbarna emellan.

  • Spelet satt i senaste matchen för båda lagen.

Kan hemmalaget hitta tillbaka formen?

I Bundesligas sista match av omgång 27 tar Köln emot Dusseldorf på RheinEnergieStadion. Ett Köln som innan det två månader långa uppehåll befann sig i en fin form. Hemmalaget reste sig efter nederlaget mot Bayern München och plockade tre raka segrar, i och med detta ryckte man ifrån bottenstriden. Trots den fina formen förlorade man dessvärre i den sista matchen innan uppehållet mot Mönchengladbach.

I den senaste matchen som var första matchen sedan uppehållet fick man med sig ett oavgjort resultat hemma mot Mainz. Under säsongen har man varit ett väldigt fysiskt lag och har dragit på sig hela 63 gula kort. Inte nog med att man befinner sig på en andraplats i den statistiken gör man även det när det kommer till frisparkar emot sig. När man nu möter ett annat fysiskt lag som även dem dragit på sig många gula kort kan vi förvänta oss en fysisk match.

Bottenstriden fortsätter

Dusseldorf har under årets säsong haft det svårt på bortaplan, man har endast vunnit en på 13 försök. Trots denna dystra statistik har det inte sett mycket bättre ut på hemmaplan. Den tuffa säsongen fortsätter och man är verkligen indragen i bottenstriden. I dagsläget har man fyra poäng upp till säker mark och fyra poäng till nedflyttning. Man befinner sig med andra ord på kvalplatsen och en bra avslutning krävs för att man ska hålla sig kvar i högsta ligan.

Trots att det väntas en tuff bortamatch för Dusseldorf under söndagen är detta en av matcherna där det finns chans på poäng. Med tanke på att man har kvar Bayern, Leverkusen och Dortmund i de sista omgångarna är detta en oerhört viktig match för gästerna. Med detta utgångsläge kan vi förvänta oss en tuff match mellan två lag som har mycket att spela för. Sett till statistiken toppar de båda lagen tabellen över gula kort. Under söndagen ser jag inget annat än en jämn match med en del utdelade kort, därav spelar vi över 3.5 kort hos Unibet!

Speltips.se ger tipset:

Över 3.5 gula kort hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/5 kl 12.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.