Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Schalke har ett övertag när det kommer till de senaste matcherna mellan dessa två.

  • Schalke har en åttondeplats i ligan.

  • Augsburg har en 14:e plats i ligan.

  • Schalke har bara förlorat två av sina tretton hemmamatcher den här säsongen.

  • Augsburg har ett snålt bortafacit, bara två vinster på sina tretton försök.

Dags att vända formen

Schalke åkte på en hård och tuff käftsmäll när ligan var tillbaka förra helgen. Det var i derbyt mot Dortmund som man tillslut blev överkörda, med siffrorna 4-0, och den tuffa formen fortsatte. Till Schalkes försvar, som inte längre är något speciellt starkt topplag, så har den tuffa formen innefattat möten mot lag som Bayern, Munchen, Leipzig och senast Dortmund – tre möten som man inte skall vinna på förhand och som man inte heller gjort. Nu väntar en bättre och lättare uppgift på förhand, när Augsburg kommer på besök, ett gästande lag som är minst lika formsvaga.

Här kommer vi ta rygg på hemmalaget, som jag tror kommer ha goda möjligheter att bryta sin dystra form. Augsburg förlorade även dom under omstartsomgången. Schalke har ett desto hetare facit på hemmaplan och jag tror att detta hjälper laget den här gången, trots att det är en ekande arena man spelar på. Söndagen bjuder på en hel del gottematcher, här är en och den är viktig för båda lagen!

Tuff bortamatch

Augsburg skall försöka vända runt och ta sin första seger efter uppehållet. Det blev förlust på hemmaplan senast, när Wolfsburg gästade. Det har nu gått sex raka omgångar utan seger för detta lag, och det skall tilläggas att fem av dessa sex är förluster. Spelschemat har väll inte varit det lättaste, men man är verkligen inte i någon toppform. En tuff bortamatch mot Schalke väntar också, och läget för Augsburg är minst sagt riskabelt. Nu är man endast fyra poäng före Dusseldorf på nedflyttningskvalplatsen.

En vinst hade minst sagt varit nödvändig här, men med formen som man har och den trötta omstarten förra helgen ser jag inte Augsburg som någon större utmanare till poäng i den här matchen, iallafall inte vinsten. Schalke klickas, och vi fegar med asian spelet.

Speltips.se ger tipset:

Schalke 0.0 asian hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/5 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.