Axel Olsson|23 juni, 2024, 13:10

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det är ett pressat Kroatien som jagar en seger.

  • Italien vill få igång det offensiva spelet igen efter en svag insats mot Spanien.

  • Det är fortfarande viktiga poäng för Italien. De står endast på tre poäng efter två matcher.

100% upp till 1500 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Pressat Kroatien

Kroatien har kniven mot strupen inför den sista gruppspelsmatchen. De står på ynka en poäng efter två matcher och har därmed en rejäl press på sig inför måndagen. De såg länge ut att ta en blytung seger mot Albanien, men släppte in en kvittering i matchens slutminut. Ett mål som kan fälla Kroatiens slutspelchanser. De kan bli så att kroaterna måste vinna måndagens match för att ta sig vidare i turneringen. Det kan även räcka med ett kryss beroende på hur det går i de andra matcherna, då Kroatien kan bli en av de bästa treorna.

Mycket står på spel och vi förväntar oss mer av detta Kroatien som visat sin nivå i tidigare mästerskap. Men som vi nämnt tidigare har de en åldrande trupp och de har inte riktigt fått allting att stämma i detta mästerskapet. Positivt från Albanien-matchen var dock att laget hittade nätet två gånger om. Anfallaren Kramaric fick göra mål och det är oerhört viktigt att de får igång de offensiva spelarna i detta skedet. Kroatien har fortfarande ett riktigt stark mittfält och ska inte räknas ut i den här matchen. Ett pressat Kroatien hittar nätet bakom Italien!

Få igång offensiven

Italien är inte helt säkra än. Även om de skulle förlora mot Kroatien under måndagen, behöver Albanien slå Spanien. Med deras tre poäng kommer de iallafall vara en av de bästa treorna, men Italien vill givetvis mer än så. Det är fortfarande viktiga poäng på spel då Italien hellre slutar på en andraplats, som förmodligen innebär ett lättare motstånd i slutspelet. Italien håller på att förändra deras fotbollsidentitet och blivit ett allt mer spelande lag under den närmaste tiden. De vill gärna spela sig ur alla situationer men har väl inte riktigt fått spelet att klaffa samman än.

De hade oerhört svårt att ta sig ur Spaniens höga press, men skulle ändå fortsätta att spela ett kortpassningsspel i den machen. De gick inte vägen och Spanien borde ha vunnit med mer än bara 1-0. Italien stod för en väldigt svag insats och skapade ingenting alls i offensiven. Med det sagt tror vi att italienarna har ett stort fokus på att få det offensiva spelet att fungera under måndagen. De behöver få igång de offensiva spelarna om det här ska kunna bära långt i slutspelet. Italien har kvaliteten där framme, men behöver hitta ett sätt att komma till fler målchanser. Det kan dyka upp möjlighet till omställningsspel, om Kroatien måste kliva fram i banan. Det här kan bli en svängig och sevärd tillställning!

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Kroatien - Italien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.