Det återstår sex omgångar av Allsvenskan, när vi mitt under veckan gör oss redo för nästa omgång. Serieledande Djurgården gästas av bottenlaget Falkenberg. Bägge lagen slåss om oerhört viktiga poäng, men topplaget skall vinna detta utan några större problem!

Match: Djurgården – Falkenberg (Allsvenskan) | Speltips: Djurgården -1.5 | Odds: @1.70 | Units: 1/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.70 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tre poäng före

Djurgården är nu tre poäng före tvåan Malmö i toppstriden. Allsvenskan börjar dra ihop sig och det återstår endast sex omgångar. Stockholmslaget har två raka matcher nu, som man måste ha tre poäng i bägge. Falkenberg hemma är en match där tre poäng skall vara givna om man skall ha i toppen att göra. I helgen vänder man mot Östersund, där man skall gästa krislaget. Två matcher som det nästan krävs sex poäng i, innan det väntar ett livsviktig och kanske helt avgörande derby mot Hammarby.

Djurgården mötte Falkenberg i maj senast. Då slutade det med en övertygande bortavinst, då Djurgården åkte ifrån Falkenberg med en 3-0 vinst. Det är, enligt mig, den klasskillnaden i resultat det skall vara även denna gång. Djurgården är det klart bättre laget och är i ett stadie där man måste vinna till varje pris. Djurgården kommer ifrån en 1-4 vinst mot Sundsvall, där man verkligen visar sina kvalitéer. Emir Kujovic ser ut att ha kommit in bra i sitt nya lag och har under senaste två matcherna stått för tre mål. Kujovic kan bli en avgörande del i om Djurgården skall ta det där guldet eller inte. Tidigare under säsongen har man haft en Mohamed Buya Turay som öst in mål, vilket han säkert kommer fortsätta att göra. Med eller utan Kujovic bredvid, skall bli intressant att se.

Livsviktig seger

Falkenberg tog i förra omgången en livsviktig seger mot Östersund. Hemmaplanen var skön, när Falkenberg var tvungna att vinna för att inte hamna efter. Nu vann man den livsviktiga matchen mot Östersund och kan för tillfället andas ut. Djurgården härnäst är dock en desto svårare match för bottenlaget. Djurgården är ute efter guldet och kommer göra det som krävs för att vinna här. En tuff bortamatch, som Falkenberg inte skall kunna hota om tre poäng på förhand. Men, man vet aldrig, krigandet är igång för ett nytt kontrakt hos halländarna.

Det skiljer nu två poäng upp till Östersund i botten, ett avstånd som Falkenberg hoppas kunna ta in. Som vi nämnde var senaste vinsten en livsviktig sådan. Östersund har Djurgården i nästa omgång, en match som man inte heller skall kunna vinna i dagsläget. Djurgården är i alldeles för fin form och jakten på guldet väger tungt här. Falkenberg får det tufft att ta poäng och får istället rikta in sig på fortsättningen och nästa match mot Norrköping.

Speltips: Djurgården -1.5

Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Djurgårdens två senaste matcher.

  • Spelet sitter i de två senaste hemmamatcherna när Falkenberg gästar.

  • Spelet sitter i fyra av de fem senaste mötena mellan lagen.

  • Djurgården har vunnit sex raka matcher mot Falkenberg.

  • Toppen mot botten. Viktiga poäng för bägge, där guldracet väger tyngre.

Högst odds hittade jag 23/9 kl 12:00 hos Bet365 som ger 1.70. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 1.70 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.