Redan under tisdagskvällen drar den 25:e omgången av Allsvenskan igång. På Guldfågeln Arena tar Kalmar emot Sundsvall. Hemmalaget kan ta ett stort steg mot att säkra det Allsvenska kontraktet medan bortalaget kanske har sin sista chans att hålla sig kvar i serien.

Match: Kalmar – Sundsvall (Allsvenskan) | Speltips: Över 0.5 mål i den första halvleken | Odds: @1.44 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.44 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Matchen känns ganska öppen

Det svänger snabbt i Allsvenskan, för fem omgångar sedan vann Kalmar mot de regerande mästarna AIK på bortaplan. Segern på Friends Arena följdes upp med två rejäla magplask: Göteborg (0–4, borta) och Malmö (0-5 hemma). Efter storförlusterna såg det ut som att Kalmars höst skulle bli riktigt tuff men man studsade tillbaka direkt genom att vinna mot Östersund på bortaplan och ta en viktig poäng mot Häcken hemma. Fyra poäng på de två senaste matcherna gör att Smålänningarna har tre poäng ner till Falkenberg på kvalplats. Med sex omgångar kvar ser nu Kalmars position ganska säker ut. Vinst på tisdag mot Sundsvall så bör de Allsvenska kontraktet i praktiken vara säkert.

På förhand känns matchen på tisdag väldigt öppen. Detta är mycket på grund av Kalmars ojämna prestationer. Om laget skulle prestera på en nivå som man gjorde mot AIK eller Häcken ska man ganska enkelt vinna över Sundsvall. Men samtidigt finns det en risk, om vi kollar hur det varit tidigare under säsongen att man helt plötsligt ser totalt uddlösa ut. Detta gör att det är mer intressant att kolla på ett målspel. I Kalmars sex senaste matcher har det blivit mål i den första halvleken. Jag tycker även matchens förutsättningar talar för att det kan bli ett tidigt första mål. Kalmar kan genom vinst skapa sig ett rejält andrum ner till den absoluta bottenstriden och i praktiken säkra det Allsvenska kontraktet. Detta är självklart någonting man kommer gå för mot tabelljumbon på hemmaplan.

På väg mot superettan

Med sex omgångar kvar av Allsvenskan ligger Sundsvall sist med sex poäng upp till Falkenberg på kvalplats. Klubben är i stort behov av en seger om man ska kunna rädda de Allsvenska kontraktet. För Sundsvalls del skulle jag säga att matchen på tisdag mot Kalmar och nästa mot Sirius är deras sista chans. Fyra eller sex poäng på dessa två matcher och helt plötsligt har man chans att klara sig. Sundsvall kommer närmast från en storförlust mot serieledande Djurgården på hemmaplan. Redan i halvtid låg man under med 1-3 och i den andra halvleken utökades förlustsiffrorna till 1-4. Tidiga mål är någonting vi tidigare sett i Sundsvalls matcher. På lagets sju senaste matcher i Allsvenskan har endast en slutat med en mållös första halvlek.

Speltips: Över 0.5 mål i den första halvleken

Jag väljer att spela på att det blir över 0.5 mål i den första halvleken. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I den senaste matchen lagen emellan blev det tre mål i den första halvleken.

  • Spelet har suttit i Kalmars sex senaste matcher.

  • I Sundsvalls sju senaste matcher har endast en slutat med en mållös första halvlek.

  • I Sundsvalls senaste match blev det fyra mål redan i den första halvleken.

  • Bägge lagen behöver gå för segern redan från matchminut ett.

Högst odds hittade jag 22/9 kl 19:30 hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.