Jag väljer att spela på att BIK Karlskoga vinner den här matchen med minst två måls marginal. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BIK Karlskoga vann tre av fyra möten mellan lagen förra säsongen.

  • Kristianstad går in i säsongen med mer tro på sig själva, viktigt att inte slarva här.

  • BIK Karlskoga är topptippade och ett av ligans bästa lag.

  • Kristianstad kommer att vara med i bottenstriden och är ett sämre lag än BIK Karlskoga.

  • BIK Karlskoga har stark spets på framförallt backsidan och målvaktssidan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

BIK Karlskoga -1,5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Går mot en ljusare säsong?

Kristianstad kommer från raka säsonger där man harvat i botten och tvingats kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan. Den här säsongen tror dock jag att man kommer ta sig lite högre upp och slippa kvala sig kvar i ligan. Man har förstärkt truppen med intressanta namn på både backsidan och forwardssidan. Det stora frågetecknet ställs till målvaktssidan där ingen av Olof Lindbom eller Fredrik Dichow är namn som skrämmer motståndarna.

Man kommer också till den här matchen med en annan aura i laget. Man märker att Kristianstad tror på sig själva den här säsongen och det ska man göra. Men det viktiga inför den här matchen är att man inte tror att man är jämnbra med Karlskoga. Värmlänningarnas trupp är bättre och Kristianstad kommer fortfarande behöva spela lite mer destruktiv ishockey mot de mer förväntade topplagen för att sedan föra matcherna mer mot de andra lagen i bottenstriden. Förra säsongen höll man det jämnt mot Karlskoga, men förlorade trots det tre av fyra matcher.

Topptippade av rätt anledningar

BIK Karlskoga är tippade som ett av de lagen som ska utmana om att ta sig upp till SHL den här säsongen och det tycker jag är med rätta. Framförallt ser målvaktssidan och backsidan mycket bra ut med flera spetsspelare och potentiella lyft hos andra spelare. Kristianstads offensiv kommer att få stora problem i den här matchen mot den här backsidan och jag tror det kommer leda till att BIK Karlskoga verkligen kan utnyttja några kontringslägen och också skapa fler målchanser över lag i matchen. Med uddamålsledning i slutet finns alltid möjligheten till mål i tom bur och jag gillar verkligen handikapplinan här.

På forwardssidan finns också spets kvar. Spelare som Henrik Björklund, Alexi Rekonen och Gustaf Franzén är tre forwards som skulle kunna spela i SHL med sina kvaliteter och i powerplay är de viktiga kuggar. Inte minst Henrik Björklund som är den som ska ta avsluten i powerplay. Förra säsongen gjorde man till sist 165 mål, att jämföra med Kristianstads 110 och det säger en del om spetsen i Karlskoga. Vissa spelare är borta, men kvaliteter finns definitivt kvar.

ishockey, Hockeyallsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Kristianstad - BIK Karlskoga
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.