Jag väljer att spela på att Björklöven vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje har byggt om stora delar av sin trupp och tappat flera spetsspelare

  • Björklöven har en av HockeyAllsvenskans bästa trupper och mycket tyder på att Umeåklubben återfinns i toppen av tabellen i år

  • Södertälje har haft en skakig försäsong och spelet har sett allt annat än bra ut

  • Björklövens försäsong har sett desto bättre ut och man har bland annat besegrat SHL-nykomlingarna Timrå

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Björklöven vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ny tränare i båset

Södertälje har gjort en rejäl ombyggnad inför den här säsongen och det gäller både på tränar- och spelarsidan. Nichlas Falk har lämnat klubben och istället tar tidigare spelaren Jörgen Bemström över. Tillsammans med Dennis Bozic ska han leda laget som ifjol fick gå på ledighet redan i kvartsfinalen i slutspelet. På spelarsidan har ledande spelare som Nick Olesen, Måns Lindbäck och Ludwig Blomstrand försvunnit. Istället ska en duo som Colin Smith och Tobias Lindberg bland annat leda laget. Om Södertälje har blivit bättre? Nja. Om Södertälje kan utmana högre upp i tabellen? Absolut.

För Björklövens del fick man se SHL-drömmarna gå i kras i våras när Timrå var allt för överlägsna i den allsvenska finalen. Nu gäller det att ta ny sats och i år är den främsta utmanaren HV71. En tuff nöt att knäcka för Umeålaget som garanterat har ett lag för den absoluta toppen. Precis som Södertälje är jag högst osäker på om Björklöven har en bättre trupp i år, men det finns gott om kvalité i det här laget. Transatlanter som Gerry Fitzgerald och Félix Girard kan bli toppspelare i HockeyAllsvenskan, men är inte alls lika självklara toppspelare. Håll ögonen på den finske backen Veeti Vainio som sett riktigt lovande ut under försäsongen.

Press på sig att lyckas

Det här blir en intressant match med tanke på att båda lagen har ett bra spelarmaterial. För min egen del är jag högst tveksam om Södertälje verkligen kan följa upp sin fina fjolårssäsong. Colin Smith dundrade in poäng i Väsby förra säsongen men nu har han inte Raphael Lavoie bredvid sig. I övrigt ser nyförvärven från Tingsryd, Felix Olsson och Jonatan Harju intressanta ut men jag har svårt att se hur den duon ska anpassa sig till en klubb med betydligt större krav på sig utifrån. Målvaktssidan med belarusiske (!) nyförvärvet Nikita Tolopilo och Fredrik Bergvik är jag också högst osäker på. Försäsongen har sett svajig ut och jag tror Jörgen Bemström kan få en tuff vinter på sitt nya jobb.

Nu ställs man mot ett Björklöven som likt dagens motståndare kan få en tuff säsong. Tränaren Hans Wallson har en stor press på sig inledningsvis då spelet under stora delar ifjol var ojämnt och kantigt. Får inte Björklöven den start man önskar kommer frågetecken börja ploppa upp, och därför behövs det en start som ger tro till en fin säsong. Det här laget har däremot en oerhörd kapacitet och jag tror man har goda segerchanser här.

ishockey, HockeyAllsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Södertälje – Björklöven
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.