Daniel Jacobsson|23 september, 2022, 12:26

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spanien kontrollerar det här mötet.

  • Spelet satt när lagen möttes i Schweiz.

  • Liknande matchbild att vänta här, Spanien lär ligga på en hög procent bollinnehav, vilket bör innebära en kontrollerad och relativt målsnål drabbning.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bollinnehav

Spanjorerna börjar hitta rätt efter en lite tyngre landslagsperiod. Nu leder man sin Nations League-grupp före ett landslag som Portugal till exempel och vinner man mötet med Schweiz här så har man en enorm möjlighet att ta sig vidare till slutspel i år. Spanien möter Portugal i sista omgången, vilket gör den här matchen väldigt viktig. Man vill ha förutsättningarna att spela lika i den sista gruppspelsmatchen, för det är nämligen spanjorerna som har en poäng till godo på Portugal just nu. Spanien har ett gäng spelare som kommer till landslagssamlingen med en oerhört fin form och det hjälper såklart.

Jag håller Spanien högt och på hemmaplan mot Schweiz lär man ha kontroll. Samma kontrollerade matchbild som på bortaplan mot samma motstånd, där man hade 66% bollinnehav och vann med uddamålet. Jag ser tyvärr ingen spets i någon nia/anfallare hos Spanien ännu, men visst har man kvalitet bakom som bör hjälpa även Gerard Moreno, Alvaro Morata eller sådär. Spanien vinner och håller nere siffrorna med sin kontrollerade matchbild.

B-divisionen närmar sig

Schweiz är nästa landslag som vill undvika nedflyttning till B-divisionen och lär lägga allt fokus på den avslutande gruppspelsmatchen mot Tjeckien. Nu möter man visserligen Spanien på bortaplan innan, men när spelschemat är såpass tight som det är lär man lägga ett stort fokus på den andra matchen. Spanien kommer försökas stängas ner och få med sig ett resultat, men det brukar inte gå särskilt lyckat när motståndet kontrollerar matchbilden på det sättet som förväntas. Schweiz har en del spetsiga spelare som kan kontra in en och annan målchans, men mer ser jag tyvärr inte i deras fall.

Det är fortsatt tight i den här gruppen och Schweiz har väll en liten chans att ta sig uppåt i tabellen också, men fokuset bör ligga på Tjeckien-mötet för att hålla sig kvar och få in en bra värdemätare inför tuffa VM-spelet som väntar i november. Schweiz lär få jaga en del boll och lär fokusera på hur man skall hantera det bättre än senast. Det gäller att ta vara på lägena när dom ges, men frågan är hur stor chans man har mot ett formstarkt Spanien den här kvällen. Underspelet känns superbra på förhand.

fotboll, nations league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Spanien - Schweiz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.