Växjö ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/9 kl 14.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö har god form med sig och har sett riktigt bra ut på försäsongen

  • Färjestad är i sämre form och stod för en blek insats i lördagens premiärmatch mot Luleå

  • Växjö har spetsat truppen med flera spännande spelare och det borde finnas goda förhoppningar för laget i år

  • Färjestad saknar toppspelaren Joakim Nygård och dessutom har Gustav Rydahl dragits med skadeproblem

Starka värvningar

Växjö gör sin första match i SHL den här säsongen och det gör man med en betydligt mer positiv anda än vad man hade när säsongen fick ett snöpligt slut i våras. Smålänningarna fick det inte alls att stämma i fjol och låg under en längre period i botten av tabellen. Nu har man samlat nytt mod och truppen har genomgått ett par förändringar. In kommer toppvärvningar som Robert Rosén, Joel Persson och Jack Drury. Tre spelare som kommer spetsa till Växjös lag ordentligt i jakten på en högre placering i år.

För Färjestads del var det premiär i lördags när man åkte upp till Norrbotten för möte mot Luleå. Men viljan och energin fanns inte alls där för Karlstadslaget. Luleå hade en 2–0-ledning efter första perioden och trots två reduceringar i sista perioden så kunde man inte komma i kapp. Inget bländande spel från FBK:s sida som nu får sikta på revansch i säsongens första bortamatch mot Växjö. Men man gör det med skadeproblem. Gustav Rydahl har dragits med skadeproblem och Joakim Nygård kommer inte till spel. Det är två viktiga komponenter i Färjestads offensiva spel. Dessutom gjorde storstjärnan Michael Lindqvist comeback i lördags efter ett längre skadeuppehåll och spelade enbart 13 minuter så han är fortfarande på startsträckan. Inga lovande förutsättningar inför det här mötet.

Blek premiärmatch

Färjestad är redan varma i kläderna efter lördagens match. Men frågan är hur mycket positivt man kan ta med sig från det mötet. Det såg stundtals väldigt segt ut och den frejdiga och offensiva hockeyn som vi fick se förra säsongen var inte alls där på samma sätt. Här stöter man på Växjö som sett riktigt bra ut under försäsongen, man kommer in till den här matchen med tre raka segrar. Därmed borde det finnas gott om hopp för Sam Hallam att laget ska kunna klättra i tabellen sett till vad man presterade förra säsongen.

I och med rockaderna man dessutom gjort i truppen så tycker jag att Växjös lag får ytterligare en dimension som fattades i fjol. Det ska bli intressant att se vad laget kan uträtta i SHL i år och här möter man ett skadedrabbat motstånd som haft det kämpigt på sistone. Innan seriepremiären hade Färjestad flera matcher med insatser som var mindre bra. Jag tror Växjö har goda chanser att kamma hem en premiärseger här mot ett Färjestad i sämre form och utan sina bästa spelare. Växjö ML spelas till 2.08.

Speltips.se ger tipset:

Växjö ML hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/9 kl 14.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.