Match: Cesena-Spezia (Serie B) | Speltips: Vinst Cesena| Odds: 2,25 | Spelstopp: 20:29| Spelbolag: Bet365

Det är dags för playoff till Serie A mellan Cesena-Spezia, en match som på förhand ser ut att bli mycket jämn. Cesena slutade på en sjätteplats i ligen, endast två poäng före Spezia som varit en lite av en överraskning under årets Serie B. Rent spelmässigt är det inte mycket som skiljer dessa två lag åt, något som däremot skiljer är hemma och bortaplan som gör stor skillnad här. Cesena lyckades mäkta med att vinna otroliga 16 av lagets totalt 21 hemmamatcher, ett ofattbart bra facit om man ser till vart laget slutade i ligan.

Samtidigt som Cesena var Serie B:s bästa hemmalag tillsammans med Crotone så var Spezia ett halvdåligt bortalag, endast 7 matcher gick man segrande på säsongens alla bortamatcher. Det imponerar iallafall inte på mig alls.

Två duktiga lag ställs mot varandra ikväll, skillnaden är Cesenas riktigt starka hemmafacit kontra Spezias förhållandevis svaga bortafacit. Givetvis är alltid ett kryss i Serie B fullt möjligt men jag tycker oddset är svårt att blunda för när vi får statistiken framför oss. Värt att nämna är även att Cesena körde över Spezia under ligaspelet med 5-1, kanske får vi se något liknande ikväll? Nä, jag tror faktiskt inte det. Men en hemmaseger ikväll, den chansen ser jag som mycket stor!
Det blir ingen längre motivering än såhär idag då jag inte finner så mycket mer intressant statistik hos lagen.

Jag spelar raka ettan hos Bet365 som ger oss oddset 2,25, det känns som ett riktigt fint odds.