Match: Apoel-Köpenhamn (Champions League) | Speltips: Apoel Dnb | Odds: 1,85 | Spelstopp: 20:44| Spelbolag: Bethard

Dagens andra spel blir även det på Champions League och på det högst intressanta mötet Apoel-Köpenhamn där första mötet slutade med 1-0 i Köpenhamns favör. Jag tror Apoel har chans att vända detta då man är ett bra lag medan Köpenhamn inte riktigt övertygat.

Apoel har visserligen uppehåll i ligan men formen ska ändå vara god, man har spelat mycket matcher mot slutet och vunnit de flesta av dessa. I tredje rundan av kvalet så fick man möta ett Rosenborg som så gott som alltid är bra och är alltid ett lag att räkna med i Europa sammanhang. För några år sedan var man med i Champions League flera år i rad och utmanade Europas riktiga storlag, sen har det dock gått desto sämre. Rosenborg vann första mötet mot Apoel med 2-1 och Apoel såg uträknade ut. I returmötet så såg det ut att bli mållöst men i 91:a minuten spräcker Apoel nollan, därefter gör man ytterligare två mål och går vidare tack vare det. Det är bland de sjukare matcherna jag upplevt, från 0-0 till 3-0 på tilläggstid!

Köpenhamn är även dom lite av Nordens frontfigur när det gäller Europa fotboll, man har flera gånger deltagit i både CL och EL samt dragit in stora pengar. I ligan går man som tåget just nu och innehar en delad serieledning efter sex omgångar, hittills har man inte tagit någon förlust.

Apoel och Köpenhamn har mött varandra en gång tidigare i just CL-kval och det var 2009, då såg läget ut på ett liknande sätt. Köpenhamn vann första mötet med 1-0 men i returen på hemmaplan för Apoel körde man över Köpenhamn med 3-1 och tog sig därför vidare.

Apoel är utan tvekan starka och framförallt på hemmaplan, nu har man ett möte som man är tvunga att vända och man lär trycka på rejält. Köpenhamn kommer nog vara lite mer försiktiga och försöka hålla 0-0 så länge som det är möjligt. Jag kommer testa Apoel dnb (insatsen tillbaka vid oavgjort) till 1,85x hos Bethard. Spelet känns mycket bra och jag har svårt att se att Köpenhamn ska ta ytterligare en vinst mot Apoel och speciellt inte när man spelar på bortaplan i en sådan viktig match.