Match: Sporting Gijon-Barcelona (La Liga) | Speltips: Barcelona -1 | Odds: 1,65 | Spelstopp: 16:15 | Spelbolag: CherryCasino

Barcelona gästar Sporting Gijon och man gör det utan stjärnan Lionel Messi som står över med skadeproblem. Efter poängtappet mot Atletico senast är detta ett perfekt tillfälle för katalanerna att åter hamna på vinnarspåret, något jag inte tror blir en allt för svår uppgift trots Messis frånvaro.

Tycker oddset på handicap-linan -1 var aningen för högt med tanke på att det är Barcelona vi snackar om. Samma Barcelona som i de tre senaste mötena med Gijon vunnit med 6-0, 3-1 samt 3-1. Visst är det ett stort avbräck att Messi missar, men med Suarez och Neymar i anfallet är offensiven bland de absolut vassaste i hela Europa, jag tror Gijon-försvaret får det väldigt jobbigt här. Neymar har fortfarande inte kommit igång ordentligt i ligaspelet efter OS, här gäller det för brassen att ta för sig. Lägg därtill hemmalagets dåliga form, två raka förluster nu och mycket tyder på en tredje raka.

Barcelona ryktas ställa upp med följande startelva, en aningen oväntad 3-4-3:

Ter Stegen; Pique, Mascherano, Mathieu; Roberto, Rakitic, Busquets, Alba; Neymar, Suarez, Turan

Tror Barcelona tar en rätt så komfortabel seger, vi får 1,65 på att katalanerna löser en tvåmålsseger och det synas alla dagar i veckan, det är en lina man löst i de tre senaste mötena med Gijon som sagt. 0-3 och tre enkla poäng? Lycka till vid rygg!