Arsenal drabbar samman med Manchester United på Emirates Stadium i den fjärde omgången av FA-cupen. Vi bjuds på en minst sagt oförutsägbar match, Arsenal är svårslagna hemma samtidigt som Man United spelar oerhört skickligt under nya tränaren Solskjaer. Vi skippar därmed att välja sida och riktar in oss på målspelet!

Match: Arsenal – Manchester United (FA-cupen) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.57 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:55

Målglatt hemmalag

Arsenal är som bekant svårslagna hemma på Emirates i London. Senaste matchen man spelade på arenan var mot Chelsea, en match som slutade 2-0 i “Gunners” favör, och hemmalaget kunde lugnt konstatera att man spelade riktigt bra fotboll hela matchen. Vad som inte tillhörde vanligheterna i drabbningen var att det inte bjöds på speciellt mycket mål. Arsenals matcher denna säsongen snittar 3,5 mål per match, en siffra som gör laget till det målrikaste i hela Premier League, till och med högre än Manchester City. Anledningen till detta är en fantastisk offensiv och en något bristande defensiv. Man släpper in 1,4 mål per match, statistik som gör att man tillsammans med just Manchester United är det laget som släpper in flest mål av alla från “The Big Six”. Arsenals stjärnanfallare Aubameyang ligger på en delad andraplats i kampen om att bli bästa målgöraren i Premier League. 14 mål är vad gabonesen prasslat till med under säsongens gång.

Arsenal har mött lag från “the big six” sju gånger i ligan denna säsong. I dessa matcher har man varit inblandad i 27 mål, ett snitt på generösa 3,85 mål per match. Sett till inbördes möten kan vi konstatera att vårt spel har goda förutsättningar. Senast Arsenal mötte just Manchester United var i december, då bjussade man på en målrik och fartfylld match som slutade 2-2. Man löser dessutom vårt spel båda mötena i Premier League förra säsongen. Noterbart är det faktum att Man United spelade under Mourinho i dessa tre föregående möten, en tränare som spelar med en defensiv filosofi. “Red Devils” nya tränare Solskjaer lägger betydligt mer krut på den offensiva delen av spelet, alltså finns det goda förutsättningar till att vi får se en ännu mer fartfylld match under fredagen.

Full fart framåt!

Solskjaer fortsätter sin drömstart med United. Sju vinster på sju spelade matcher är vad norrmannen har på kontot efter han anlände till klubben. Hela United’s offensiv har blommat ut till något riktigt lovande, radarparet Marcus Rashford och Paul Pogba målar numera för skojs skull både i ligan och i cupspel. Spelarna har stått för 10 (!) mål tillsammans sedan Solskjaer’s ankomst, ett ruskigt bra facit. Intressant statistik är att United gjort mål i 13 raka matcher, och gjort minst två mål framåt i alla matcher under Solkjaer förutom en, en match borta mot Tottenham som man dock vann med 1-0. Laget från Manchester snittar flest mål på bortaplan i hela ligan med siffrorna 3,5 mål per match och löser över 2,5-linan i 18 av 23 ligamatcher denna säsong. Rent procentuellt motsvarar det 78% av matcherna. Man har spelat 12 matcher på resande fot, och löser vårt spel i 9 av dessa matcher, närmre bestämt 75% av matcherna.

Speltips: Över 2,5 mål

Jag väljer att spela över 2,5 mål i matchen. Arsenal och Manchester United är ligans två målgladaste lag. Arsenal gör i snitt 2,2 mål framåt på hemmaplan, medan Man United snittar flest mål i hela ligan på resande fot. Överspelet är därmed givet att syna! Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal snittar totalt sett flest mål i hela Premier League 

  • Manchester United har gjort mål i 13 raka matcher

  • Arsenal snittar 2,2 egna mål på hemmaplan

  • Spelet sitter i 3 raka inbördes möten

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.57. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.57 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.