Axel Olsson|24 januari, 2023, 13:57

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leverkusen har en riktigt vass offensiv. De har gjort tolv mål i deras fyra senaste ligamatcher.

  • Leverkusen bjöd på ett sevärt möte när de besegrade Mönchengladbach med 2-3.

  • Bochum har höjt sig med nya tränaren och gjorde tre mål i senaste ligamatchen mot Hertha Berlin.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Leverkusen ser riktigt vassa ut

Det är en intensiv matchperiod i tyska Bundesliga, bara tre dagar efter senaste matchen är det dags för en ny ligaomgång. Den här gången ska Bayer Leverkusen ställas mot 14:e placerade Bochum. Leverkusen har letat sig upp på en niondeplats i tabellen men undertecknad anser att de har kvaliteten för att ligga ännu högre upp. De hade en tuff start på säsongen som kan förklaras med att de saknade bredden för att konkurrera i både ligan och Champions League-gruppspelet.

Ligaresultaten blev lidande och efter en sämre tid valde klubben att gå vidare med den förre detta storspelaren Xabi Alonso. Spelet har sett bra ut under spanjorens styre och det är tydligt att han vill spela en offensiv fotboll. Bayer Leverkusen har varit frejdiga i offensiven och kommer senast ifrån ett sevärt möte mot Mönchengladbach. Det blev en jämn batalj där Alonsos gäng drog det längsta strået genom ett 2-3 resultat. Läget börjar ljusa för Leverkusen men de har fortfarande en bit att vandra innan de får kontakt med topp 4-lagen. Hemmalaget har oerhört mycket råpotential i offensiven, men de unga spelarna bidrar redan nu. Överspelet har suttit i sju av deras tio senaste ligamatcher och med Alonso vid rodret förväntar vi oss ett offensivt-tänkande Leverkusen.

Tränarbyte som givit effekt

Bochum hade en tyngre start på säsongen men det har ordnat upp sig med tiden. Den främsta anledningen till Bochums förbättrade form är anställningen av huvudtränaren Thomas Letsch. Tysken som var i nederländska Vitesse senast har kommit in och gjort nytta direkt. Sedan Letsch tog över har vi se flera spelare som fått sig ett lyft och det har även givit utdelning i form av poäng. Sedan tränarbytet har Bochum ett facit på sex segrar och fyra förluster, att majoriteten av matcherna är segrar är ett oerhört starkt facit för en klubb av deras kaliber.

Man får inte glömma att det här är Bochums andra raka säsong i högstaligan, innan dess var det hela elva år sedan klubben ens befann sig i det tyska finrummet. Målet är fortfarande att säkra Bundesliga-kontraktet och hoppas kunna etablera sig på den här nivån. Det känns som att laget är i tryggare händer just nu och de fick sig en fin omstart när de besegrade Hertha Berlin med 3-1. Bochum har tre raka segrar i ligaspelet och med den förbättrade formen kan de absolut få hål på hemmalagets försvar.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Bayer Leverkusen - Bochum
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.