Fredagen bjuder på nya smarriga matcher, och även den här gången finns det fina guldklimpar att plocka på marknaden. Här kommer fredagens två finaste dubbelvirken, kombinerade i en saftig fredagsdubbel!

Match #1: Hertha Berlin-Schalke (Bundesliga) | Speltips: Berlin Ö0,5 mål | Odds: 1,32 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:30

Löser spelet i 88% av matcherna

Hertha Berlin fick en drömstart på säsongen, men huvudstadsklubben har inte riktigt lyckats hålla samma jämna nivå under säsongens gång. I helgen plockade Pál Dárdais mannar en blytung 3-1-seger hemma mot Nürnberg, och vi hittar de blåvita på en stark sjundeplats i tabellen. Hemma på Olympiastadion har Hertha varit ruskigt stabila med blott en hemmaförlust den här säsongen. Hertha bör ses med fina poängchanser mot ett Schalke som bland annat gått segerlösa i sju av nio bortamatcher den här säsongen.

Här siktar jag in mig på ett klockrent dubbelvirke – att hemmalaget nätar till 1,30 gånger pengarna. Den bedriften har huvudstadsklubben klarat i 16 av 18 spelade matcher den här säsongen, rent procentuellt motsvarar det 88% av matcherna. Målsnittet rent överlag ligger på 1,61 mål/match samtidigt som man snittar 1,75 mål/match på hemmaplan. För motståndet står ett Schalke som underpresterade något kraftigt under hösten, gästerna återfinns på en blygsam 12:e plats i tabellen och det är givetvis en missräkning deluxe. Laget från Gelsenkirchen har släppt in mål i hela 15 av 18 spelade matcher den här säsongen, det motsvarar 84% av matcherna. Här går hemmalaget inte mållösa.

  • Hertha har gjort mål i 88% av matcherna den här säsongen

  • Hertha snittar 1,75 mål/match hemma på Olympiastadion

  • Schalke har släppt in mål i 84% av matcherna den här säsongen

Match #2: Dortrecht-Jong PSV (Eerste Divisie) | Speltips: Över 2,5 | Odds: 1,50 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Trenden är solklar – målfest att vänta

Fredagens finaste drag hittar vi i den holländska andradivisionen, Eerste Divisie. Dordrecht och PSV Jong står för kvällsunderhållningen och här är det bara att luta sig tillbaka och njuta av en svängig tillställning med mål i mängder. Över 2,5 finns att klicka till 1,50 gånger pengarna och egentligen ska det inte vara något snack om saken. 2-2, 4-2, 2-3, 2-3, 3-2, 4-0, 1-4, 3-0 – så lyder resultaten i de åtta senaste mötena lagen emellan. Samtliga matcher har passerat 2,5-linan, sju av dessa matcher har passerat 3,5-linan, fem av dessa matcher har passerat 4,5-linan. Låt det sjunka in.

Den här säsongen har Dordrecht gått över 2,5-linan i 57,1% av matcherna – mål har man gjort i 71% av matcherna samtidigt som man släppt in mål i hela 86% av matcherna. Vad gäller PSV så har man gått över 2,5-linan i hela 81% av matcherna den här säsongen. Mål framåt har man gjort i 90% av samtliga matcher (med ett målsnitt på 2,29 mål/match) samtidigt som man släppt in mål i sanslösa 91% (!) av matcherna. Man har alltså hållit nollan i blott två matcher den här säsongen, det säger en hel del om hur matcherna brukar se ut Det är ingen slump att man gått över 3,5-linan i sju av de nio senaste matcherna, med resultat som bland annat 3-5, 5-1, 2-4 och 5-2. Ny målrik batalj att vänta under fredagskvällen!

  • 2-2, 4-2, 2-3, 2-3, 3-2, 4-0, 1-4, 3-0 – så lyder resultaten i de åtta senaste mötena lagen emellan

  • PSV Jong löser överspelet i 81% av matcherna den här säsongen

  • PSV Jong har gjort mål i 90% av matcherna den här säsongen, samtidigt som man släppt in mål i 91% av matcherna

Unibet slantar upp 1,98 gånger pengarna för denna dubbel och jag väljer att investera 2,5/5 units. Lycka till vid rygg!

Rygga till 1,98 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.