Daniel Jacobsson|24 januari, 2023, 13:01

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dortmund och Augsburg bjöd på ett riktigt målkalas när Bundesliga var tillbaka i helgen.

  • Både Mainz och Dortmund har ett rejält behov av poängen här.

  • 63% av Dortmunds matcher går över 2,5 den här säsongen. Mainz kommer behöva göra mål här för att utmana om poängen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Bedrövlig hemmastatus

Mainz är i väldigt stort av poäng för att undvika en bottenstrid. Man har kvalitet för ett högre skick i tabellen men då behöver man saker som bra hemmaspel, en effektivitet som är över förväntan och prestationer som är jämnare över tid. Under onsdagen väntar ett möte mot Dortmund som har lite kris i sig. Båda lagen underpresterar på sitt sätt och för hemmalaget är det spelet framför egna fansen som inte levt upp till förväntningarna riktigt. Vi skall dock inte överdriva i den delen, trots att det ser bedrövligt ut så har man endast förlorat två matcher som värd. Det skall dock tilläggas att endast en seger har tagits på Mewa Arena.

När Dortmund kommer på besök är det dock ingen som tror på annat än poängtapp. Det här är ett motstånd som man har haft det tufft mot senaste åren och som är precis lika desperata efter poäng som hemmalaget. Dessutom återkommer en och annan spelare i Dortmund lagom till återstarten. Mainz har absolut chans att utmana i det här mötet och behöver en stark prestation på hemmaplan. Över 2,5 mål är ett kanonspel inför kvällen, där klickar vi in oss direkt!

Haller tillbaka

Om Mainz är svaga på hemmaplan kan vi direkt nämna att Dortmund är svaga på bortaplan. Skrattretande inför det här mötet på sätt och vis, men det är tur att vi inte ger oss in på 1X2-marknaden. Borussia Dortmund har alltså förlorat fler matcher på resande fot än vad man har vunnit. Den gula väggen har desto bättre statistik men där är vi inte under onsdagskvällen. Dortmund var inblandat i en riktig målfest i återstarten mot Augsburg och vi hoppas såklart på att man fortsätter med det här. Mainz är ett annat lag med annan spelfilosofi, men det bör kunna erbjudas en öppen historia även här.

Dortmund har en sämre bortastatistik den här säsongen, men de underliggande siffrorna tyder på annat. Ren och skär underprestation med andra ord om man kollar till 1.92 xG på resande fot. Jämför de siffrorna med snåla tio mål på åtta matcher när det kommer till bortaspelet. Det kommer såklart bli bättre för detta gula lag på vägen och man måste uppåt i tabellen (ligger sexa nu) med tiden. Mainz är ett lag som passar Dortmund bra för dagen och här kan det bli en efterlängtad och viktig trepoängare, precis som senast i återstarten.

fotboll, bundesliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Mainz - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.