Daniel Jacobsson|24 januari, 2023, 14:45

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tight spelschema gynnar Manchester United – som också får tillbaka Casemiro här.

  • Nottingham fick se sig besegrade i första matchen mot Manchester United sedan -99. 3-0 blev det i det första mötet för säsongen.

  • Klasskillnaden tar ut sin rätt här. Manchester United är i sin bästa form på ett väldigt bra tag.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Manchester United hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Hittat rätt

Nottingham skall såklart accepteras och framförallt respekteras efter den fina säsongen man gjort i Premier League. Efter att ha värvat in ett helt lag till comeback-säsongen i högstaligan ställdes man till stora frågetecken och framförallt prov i starten. Men hittills har man övertygat och inte alls haft problem att anpassa sig med så mycket nya spelare. Lite tråkigt att man värvat så mycket spelare dock och skäppar alla som tagit tillbaka klubben till toppen. Det får vi ta en annan gång för nu är det dags för semifinal i ligacupen (EFL Cup) för klubben.

Det är givetvis så att Nottingham inte är liga slagkraftiga som Manchester United under sin första säsong tillbaka i Premier League. Det har varit en imponerande säsong och man har fått betalt för alla pengar man lagt på nyförvärv, men det är fortfarande inga nyförvärv som går in och avgör matcher mot den här typen av klubbar. Nottingham har värvat för att hålla sig kvar i Premier League. Dagen till ära, under ett väldigt tight spelschema och hårt matchande, skall man inte rå på Manchester United på hemmaplan ens. I mitt tycke skall man påverkas av skadorna man fått senaste tiden och spelschemat som nyss nämnt. Tvåan klickas därför och jag tror storklubben på resande fot tar kommandot direkt.

Nyckelspelaren återvänder

Efter ett gäng år av total besvikelse för Manchester Uniteds fans är det dags att luta sig tillbaka och njuta. I helgen var man väldigt nära att sänka stora, starka och just nu bästa Arsenal i ligaspelet. Marcus Rashford imponerade på nytt och han har verkligen fått ett stort genombrott i år, den evigt unge anfallaren. I matchen mot Arsenal saknades Casemiro, mittfältsmotorn som gått och blivit en nyckelspelare för den här klubben redan i hans första månader. Nu återvänder han till startelvan efter avstängning och det betyder enormt mycket för både spelet och Manchester United i sig.

Nottingham drabbas av rejält med skador på senare tid. Även Manchester United har en del skador, men drabbas inte lika hårt med tanke på sin enorma bredd av kvalitet. Hemmalaget för dagen kan bli aningen tunna i det här mötet, speciellt när man har ett returmöte att se framemot och fixa ett bra resultat till. Dit vill man komma med ett grymt utgångsläge, trots att man kanske har sin chans på City Ground den här kvällen. Jag tror att Manchester United blir numret större för dagen och alla förutsättningar gynnar laget på resande fot. Tvåan spikas till 1.70 hos Unibet.

fotboll, efl cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Nottingham - Man United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.