Daniel Jacobsson|24 januari, 2023, 11:49

Jag väljer att spela på oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det första semifinalmötet slutade 7-7.

  • Kim Nilsson, Kalmarsund, är i storform och hämtade på egen hand upp underläget senast.

  • Kalmarsund är ett starkt bortalag med sin utdragna spelstil. Växjö kan få problem.

  • Senast blev det 7-7, innan dess har vi två raka uddamålsvinster och ett oavgjort resultat.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Öppen semi

Växjö blir rättvisa favoriter inför den andra semifinalen mot Kalmarsund i Svenska cupen. Jag tycker dock att man övervärderas en aning med tanke på att det mesta talar för en tight tillställning. Lagen möts över två möten där målskillnad inte spelar någon roll alls, men när första mötet slutade oavgjort är det fortfarande ett helt öppet dubbelmöte. Innebandyns cup funkar på det lite udda sättet att en vinst skulle innebära 1-0 i matcher, vilket skulle innebära att det kan bli 1-1 i matcher och förlängning direkt efter det. En lite udda lösning från innebandyförbundet.

Det första mötet slutade alltså 7-7 och där hade vi ett kryss på oddsmarknaden. Ändå värderar spelbolagen krysset i returen som smått omöjligt. Det här är efter flera raka matcher mellan lagen där det varit rejält tight både i spel och resultat. Det har skiljt uddamålet i två raka matcher i SSL, och där innan kryssade man faktiskt, och det följde man upp med krysset i cupsemin senast alltså. Växjö har en bredare spets, men Kalmarsund är betydligt bättre taktiskt när det gäller att stänga igen sånna här möten.

Hoppet till Kalmarsund

Kalmarsund får mitt hopp om att lösa en stark prestation här. Oddsen talar för stort hemmaövertag men jag är inte lika säker. Växjö har alltså fyra raka (!) matcher som gått till sudden death och slutat oavgjort oddsmässigt. Det säger sitt och speciellt är det en matchbild som senast som jag, likaså Kalmarsund, vill åt den här gången också. Kalmarsund är det laget i SSL som spelar mest efter sina egna förutsättningar och man älskar att spela av tid mellan back och back. Speciellt i den här typen av utslagningsmöten där tiden är enormt viktig. Skulle Kalmarsund bjuda Växjö på en hawaii-tillställning här så har man inte lika mycket att säga till om.

Kalmarsund blir underskattade i returmötet. Det är två lag som vill vinna titeln i cupen den här säsongen och Kalmarsund kommer göra vad som krävs även på bortaplan. Derbykänsla, utslagningsmöte och allt vad det innebär mellan dessa två. Kalmarsund har dessutom sin storstjärna Kim Nilsson i högform, gjorde tre mål i sista perioden senast och låg ensam bakom deras upphämtning. X ger oss ett odds på sju gånger pengarna och måste (!) testas inför cupsemin.

fotboll, svenska cupen
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:30
Växjö - Kalmarsund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.