Axel Olsson|24 januari, 2023, 12:02

Jag väljer att spela på Union Berlin vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort. i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Union Berlin är tillbaka i vinnarspåret med en 3-1 seger över Hoffenheim.

  • Union Berlin har stått för en fantastisk säsong hittills och hittas på en tredjeplats i tabellen.

  • Det blev en tuff återstart när Werder Bremen förlorade med 7-1 mot mittenkonkurrenten Köln.

  • Werder Bremen har släppt in hela 15 mål i deras tre senaste ligamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Union Berlin DNB hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Horribel återstart

Snacka om att det blev en tuff Bundesliga-återstart för anrika Werder Bremen. Det grönklädda-laget åkte på rejäl däng mot mittenkonkurrenten Köln i den första matchen efter det långa VM-uppehållet. De sistnämnda vann med hela 7-1 och det var en pinsam insats av Werder Bremen som var totalt chanslösa i det här mötet. Det stod hela 5-0 redan efter 36 minuter och Werder Bremen fortsatte där de slutade precis innan uppehållet.

Det var den tredje raka ligamatchen där laget stått för en riktigt svag insats. Werder Bremen har släppt in hela 15 mål i deras tre senaste ligamatcher och det är ett horribelt facit vart man än ligger i tabellen. Det börjar mer och mer synas att de är nykomlingar i Bundesliga och det saknas en rutin för att stoppa sådana här blödningar. Trist eftersom att Werder Bremen såg starka ut i början av säsongen, men så fort motgångarna har börjat komma har de lagt sig platta. Tufft motstånd under onsdagen och med den här formen blir det svårt att ta poäng.

Tillbaka i vinnarspåret

Union Berlin har varit en av de stora överraskningarna i säsongens Bundesliga. Sedan de tog sig upp till Bundesliga 2019/2020 har klubben verkligen etablerat sig på riktigt. Klubben har haft en positiv utveckling och fått med sig bättre och bättre resultat för varje säsong som gått, däremot var det många som trodde att det skulle bli svårt att toppa fjolårets urstarka femteplats. Vi kan konstatera att Union Berlin har återigen överträffat förväntningarna och i dagsläget befinner de sig på en tredjeplats bakom Bayern München och Eintracht Frankfurt.

Det är fortsatt jämnt i toppen och det ska nämnas att tvåan Frankfurt står på lika många poäng som både trean Union Berlin och fyran Freiburg. Klubben från huvudstaden fick sig en fin start när de besegrade Hoffenheim med 3-1 i den första matchen efter upphållet. Det var en väldigt stark prestation från deras sida där laget fick utdelning i slutskedet av matchen. De har ett stort förtroende för tränaren Fischer och alla spelare vet exakt deras roller i det här systemet. Union Berlin kan nu lägga fullt fokus på ligan ett tag framöver och vi tror på en fortsatt positiv trend.

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Werder Bremen - Union Berlin
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.