Joakim Östman|24 oktober, 2022, 15:30

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i gruppens första inbördes möte som Benfica vann med 1-2.

  • Juventus måste vinna för att fortsatt ha en teoretisk chans på avancemang.

  • Benfica har gjort mål i samtliga gruppspelsmatcher. 

  • Juventus har gjort mål i tre av gruppspelets fyra  matcher.

  • Benfica är alltid starka hemma på Estádio da Luz.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Roger Schmidt effekten

Tysken Roger Schmidt tog i somras över Benfica och sedan dess har portugiserna onekligen flygigt fram under säsongsinledningen. Efter 19 spelade matcher är Benfica fortsatt obesegrade och således toppar The Eagles Primeira Liga där de under inledningen spelat in 28 av 30 möjliga poäng. I helgens O Clássico mot antagonisterna Porto visade Benfica även trots spel på bortaplan vem som just nu är Portugals starkaste klubblag. Rafa Silva gjorde matchens enda mål och med det tog Benfica en tung seger som ökade på försprånget till sex poäng ner till ligatvåan Porto.

Juventus är fortsatt ett lag det är omöjligt att bli klok på under inledningen på säsongen och från fiasko stämpeln har Max Allegris lag studsat tillbaka så smått med två raka segrar. I fredagens möte hemma på Allianz Stadium tog Juventus emot Empoli och genom en stark prestation vann hemmalaget övertygande. Slutsiffrorna kom att skrivas till hela 4-0 och Juventus kan ta med sig många bra saker från möte mot Empoli till veckans Champions League spel. 

Måste vinna

Vi kliver under veckan in i slutskedet av Champions Leagues gruppspel och med två återstående omgångar kommer mycket nu att avgöras. I Grupp H känns det mesta avgjort med PSG och Benfica på åtta poäng vardera och det ska till ett mindre mirakel för att dessa två inte ska ta sig vidare. Juventus har dock trots ett hittills fiaskoartat gruppspel fortfarande teoretiskt sätt en chans på avancemang.

Juventus måste vinna deras resterande matcher mot Benfica och PSG medans något utav dessa lagen i sin tur behöver förlora deras kvarstående möte mot Maccabi Haifa. Givet förutsättningarna har Juventus en lång väg att vandra och sett till säsongsinledningen talar väldigt lite för Max Allegris lag ska kunna lösa avancemanget. 

Inför tisdagens möte på Estádio da Luz mellan Benfica – Juventus finns det inte mycket för gästerna att vänta på och de måste framåt. Här förväntar jag mig således en öppen tillställning som kan komma att svänga en hel del fram och tillbaka. Målmarknaden blir därför det självklara valet att blicka mot och här synas att båda lagen hittar nätet.

Benfica är extremt offensivt skickliga och hemma på Estádio da Luz är det alltid ruggigt starka. Juventus i sin tur måste gå framåt och med fyra mål gjorda senast mot Empoli visade italienarna att de har kvalitet offensivt. Givet dessa förutsättningarna klickas därför att båda lagen gör mål i vad som kan komma att bli en väldigt underhållande match på Estádio da Luz!

fotboll, Champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Benfica - Juventus
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.