Joakim Östman|24 oktober, 2021, 14:00

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det fyra senaste inbördes mötena.

  • Getafes tre senaste matcher har alla slutat under 2,5 mål.

  • Celta Vigos fyra senaste matcher har resulterat i under 2,5 mål.

  • Det är två väldigt formsvaga lag som går upp emot varandra.

  • Offensiven har inte kommit igång för något utav lagen hittills.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formsvaga lag

Måndagens möte mellan Getafe och Celta Vigo är extremt viktigt för båda dessa klubbar som suktar efter en seger. Getafe har inte lyckats vinna en enda match i La Liga under det nio första omgångarna. De ledde till att vi fick se ett tränarbyte i Getafe inför förra omgången. In kom en mycket erfaren herre på denna nivån Quique Sanchez Flores. Han har nu till uppgift att rädda det sjunkande skeppet Getafe och klara ett nytt La Liga kontrakt. Getafe som det senaste åren tränats av Pepe Bordalás, har varit kända för deras cyniska fotboll och hårt jobbande kollektiv. Sett till inledningen Getafe stått för utan Pepe Bordalás går det att argumentera för att han stod för underverk med denna spelartruppen. I första mötet senast efter tränarbytet fick Getafe iallafall med sig ett kryss i bortamötet mot Levante. Vilket inte imponerade på många sett till att även Levante har startat säsongen uselt.

Gästerna i matchen Celta Vigo har även de varit en besvikelse under säsongsinledningen. Celta Vigo har charmat oss med deras offensiva fotboll sedan Eduardo Coudet klev in som tränare. Sett till säsongsinledningen har ingenting av det spelet funkat och Celta Vigo hittas bara på en femtonde plats i La Liga. Med bara sju inspelade poäng kan vi inte annat än konstatera att det är för dåligt. Celta Vigo är inte ett lag som ska slåss i botten sett till spelartruppen och det är dags att växla upp inför mötet mot Getafe.

Oförmögna framåt

Celta Vigo som vill spela en extremt offensiv fotboll har knappt lyckats gör mål under inledningen. Med enbart sju gjorda mål på det öppnande nio omgångarna, undrar jag vart deras offensiva briljans det visade under föregående säsong tagit vägen. Det finns gott om offensiv kvalitet i truppen och Celta Vigo borde verkligen kunna få till det framåt. Inför mötet mot Getafe är Celta Vigo mållösa i deras två senaste matcher. På förhand är det inget av lagen som sett till inledningen står ut. Krysset lockar till viss del då båda lagen verkar var oförmögna att vinna matcher för tillfället.

Jag väljer dock att avstå från spel på krysset i denna matchen då båda lagen suktar enormt efter en seger. Sett till trupperna tycker jag även Celta Vigo är bättre och det borde var en tidsfråga innan de kommer igång. Oförmågan att gör mål för båda dessa lagen gör att jag istället kikar mot ett underspel. Getafe har likt Celta Vigo ett extremt dåligt målfacit med bara ett gjort mål på deras tre senaste matcher. Getafes tre senaste matcher har alla resulterat i under 2,5 mål. Det toppar Celta Vigo, där deras fyra senaste matcher har slutat under 2,5 mål. Under 2,5 mål har det dessutom blivit i fyra av det fem senaste inbördes mötena. Det gör att spelet på Under 2,5 mål även i detta mötet känns självklart.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Getafe - Celta Vigo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.