Daniel Jacobsson|24 oktober, 2022, 13:11

Jag väljer att spela på Chelsea i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Chelsea är obesegrade under Potter.

  • Chelsea har steppat upp sedan krysset mot Salzburg i Potters första match.

  • Chelsea går för gruppseger och då behöver man vinna det här mötet.

  • Klasskillnad – speciellt när Chelsea fått ordning på försvaret, det kommer behövas mot Sesko och respektlösa Salzburg.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ingen respekt

Salzburg är en härlig bekantskap den här Champions League-säsongen. Laget löste ett kryss mot Graham Potter och Chelsea på Stamford Bridge och har även stått upp väl mot Milan och Dinamo Zagreb. Det här är ett lag som inte har respekt för någon i årets upplaga och fortsätter vara en vinnande maskin på hemmaplan. Framåt har man den mycket lovande slovenske anfallaren Benjamin Sesko och där bakom hittar vi mycket hyllade Okafor och Kjaergaard. Det finns mycket att tillgå i det här laget och på hemmaplan skall man kunna göra en ny fin prestation mot Chelsea.

Jag har en känsla av att gästerna från London är aningen för starka för tillfället bara och då kan det bli tuffare än sist. Chelsea har en lång obesegrad svit nu och efter Potters övertag har det hänt grejer på löpande band. Engelsmannen är en positiv effekt för klubben och det betyder mycket för spelarna. Dessutom har han börjat sätta en startelva och det betyder mycket. Salzburg gjorde det väldigt bra på Stamford Bridge, men i matchbild var Chelsea bättre redan den dagen. Utan att ta något från österrikarna.

Graham Potter

Graham Potter är igång. Chelsea har fått en oväntat stark start under den före detta Östersund-tränaren. Det enda missnöjet finns väll hos fansen och att man inte riktigt imponerar på det sättet som resultaten hittills visat. Två kryss, mot just Salzburg och Brentford, medans resterande matcher slutat i segrar. Hur länge den fina obesegrade sviten håller i sig återstår att se, men visst skall Chelsea kunna ta revansch och besegra österrikiska Salzburg under tisdagskvällen. Potter och Chelsea börjar sätta bit för bit ju längre in på äventyret man kommer. Utöver de två kryss vi nämnde tidigare har man även följt upp det med ytterligare ett – i helgen som var mot Manchester United.

Det var en prestation som hade mer att önska till en början, men det visar också styrka i Chelsea som håller ut under en tuff period i matchen där Manchester United är klart bättre. Graham Potter har fått ordning på ett försvarsspel som inte alls såg bra ut under Tuchels sista tid i klubben. Det är en viktig del och det är tydligt att tränaren börjat i den änden av laget. Nu vill man få utväxling i anfallsspelet och speciellt Sterling, Aubameyang och övriga offensiva spelare. Här skall det lossna och Chelsea är alldeles för stabila i sina prestationer för att floppa här. Gruppseger på spel.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:45
Salzburg - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.