Västervik ML hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/10 kl 20.45

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tingsryd har haft sämre form på sistone och mötte senast ett svagt Väsby

  • Västervik revanscherade sig senast mot Mora och plockade en stark trepoängare i fredags

  • Västervik underskattas inför varje säsong och imponerar alltid sett utifrån spelarmaterialet man har

  • Västervik har vunnit sex av dom nio senaste tävlingsmatcherna mot Tingsryd

Backen pangar in mängder av poäng

Tingsryd spåddes inför säsongen få kämpa i botten med lag som Väsby och Kristianstad, men än så länge har man tystat tvivlarna. Efter nio matcher är man fyra och det finns en hel del utropstecken att notera. Det här laget är enligt mig ett av dom svagaste lagen offensivt, men trots det är det bara serieledande Björklöven som gjort fler mål än Tingsryd hittills. Laget saknar spets, men på något vänster har man lyckats än så länge. Om det håller hela vägen ut? Oklart, men här har man skaffat sig en bra start som kan bära långt. Värt att notera också är backen Rasmus Bengtsson som gjort hela 13 poäng hittills. Vilken succéstart för backen!

För Västerviks del har man gjort en lika bra inledning som dagens motstånd. Man har två matcher mindre spelade än Tingsryd så någon klar bild får vi inte riktigt tyvärr, men Västervik och sportchef Emil Georgsson har återigen trollat med knäna. Man har en begränsad budget år ut och år in men ändå lyckas man få ihop ett riktigt bra lag. Den här hösten har man dessutom kompletterat truppen med NHL-lånen Axel Jonsson Fjällby och Eetu Tuulola och det ger laget en extra skjuts framåt som kan vara välbehövlig.

 

Längre ner i tabellen – trots bättre poängsnitt

Det här blir ett riktigt intressant möte, mellan två lag som imponerat inledningsvis men som svajat lite på sistone. Tingsryd vann senast mot Väsby med hela 8–2 efter att ha förlorat två raka matcher. Västervik hade tre raka förluster inför fredagens möte mot Mora, men där vann man imponerande med 3–1 och tog revansch på dalalaget efter att ha förlorat mot samma Mora på bortaplan i tisdags. Båda lagen är väldigt luriga, och oförutsägbara. Men jag lockas ändå av ett högt odds på Västervik här.

Tingsryd har öppnat bra, men då lagen i HockeyAllsvenskan spelat olika mycket matcher så får vi inte fram en tillräckligt rättvis tabell. Inte att förringa hemmalagets starka start, men Västervik finner vi längre ner trots att laget har ett bättre poängsnitt. Västervik har en seger i ryggen, och en stark sådan. Tingsryd har även dom en vinst att gå på här, men mötte ett betydligt svagare motstånd i Väsby som av allt att döma kommer få svårt att undvika jumboplaceringen i år. Jag tror på en jämn drabbning här, där Västervik har goda chanser att plocka hem en vinst. Bortalaget att vinna inklusive förlängning och eventuella straffar spelas till 2.05.

Speltips.se ger tipset:

Västervik ML hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/10 kl 20.45

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.