Daniel Jacobsson|24 november, 2022, 15:18

Jag väljer att spela på Saka i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bukayo Saka hade tre skott mot Iran, samtliga på mål och två i mål.

  • Arsenal-stjärnan startade VM på bästa möjliga vis och utsågs även till matchens lirare i 6-2 krossen.

  • England kommer ha ett stort övertag mot USA. Saka kommer få spela en ny huvudroll.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Imponerande premiär

England är ett av få landslag i den större klassen som visade framfötterna under premiäromgången. Iran blev precis som väntat numret mindre än stornationen. England var oerhört stabila både defensivt och offensivt under hela matchens gång, trots att man släpper två mål bakom sig så är det mycket att ta med sig från match ett. Harry Kane blev mållös i premiären och ådrog sig en skada som verkar hålla honom borta i USA-mötet under fredagskvällen. Vem ersättaren blir återstår att se men både Callum Wilson och Marcus Rashford gjorde avtryck som inhoppare senast.

Speltipset grundas på att Bukayo Saka, som blev matchens lirare senast, har två skott i matchen. Ett spel som han löste utan problem i premiären då han gjorde två mål, hade tre skott totalt där samtliga satt just på mål. England vill säkra avancemanget i det här mötet och kommer göra allt som krävs för att besegra USA, som fått lite hopp om en skräll här. Full inställning hos både Saka och övriga spelare där offensiven kommer avgöra det här mötet. Ett spel som skall sitta 6 av 7 dagar i veckan.

Fanns mer att hämta

USA var påväg mot en otrolig och historisk seger i VM-premiären mot Wales. Det skulle dröja ända till 82:a minuten innan Wales fick kvittera Christian Pulisic ledningsmål på en straff. Skall man sammanfatta USA:s premiär är det väll så att man hade betydligt mer att hämta. Wales är inget lätt motstånd överhuvudtaget och USA skall prisas för sin prestation där. Det var precis som väntat spelarna som synts till ute i Europa under senaste säsongen som stack ut i det här laget. Christian Pulisic blev målskytt och såg väldigt pigg ut i övrigt, Weston McKennie gjorde jobbet centralt och försvaret såg stabilt ut.

Om det skall hållas ihop mot England krävs det en prestationsnivå som är högre än vanligt. Det här är en betydligt högre nivå av motstånd än det man mötte i premiären och då var Wales bra. Är det något med USA som är snäppet sämre än det andra så är det just backlinjen. Nu kommer man förmodligen stå lågt mot ett skickligt England och försvara med fler än backlinjen, men det är bakåt som man kommer bli straffade i den här turneringen. Saka har goda möjligheter att utnyttja detta och driva in från sin högerkant.

fotboll, fotbolls vm
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:00
England - USA
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.