Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kristianstad har en svag offensiv och man gör väldigt lite mål

  • Almtuna är mer ett defensivt inriktat lag och man har en stark backsida med flera bra spelare

  • Båda lagen har inte spelat match på flera veckor och avsaknaden av energi kommer säkerligen märkas i matchbilden

  • Kristianstad har stärkt upp sin backsida med William Lagesson som varit en av HockeyAllsvenskans bästa backar under hösten

  • Spelet har suttit i fyra av fem senaste matcherna mellan lagen

Inte spelat match på tre veckor

Kristianstad har haft en tuff höst och just nu är man faktiskt tabelljumbo strax efter lag som Väsby och AIK. Inte alls det som Skånelaget hoppades på inför säsongen då man fick en kämpig debutsäsong i HockeyAllsvenskan ifjol. Nu ser det ut som att man får ställa in sig på ytterligare en bottenstrid. Senast man spelade var 11 november då man blev pulversierade i Kristianstads Ishall av Södertälje som vann med hela 9–1, men nu har man fått ett vasst tillskott i truppen som förhoppningsvis ska stabilisera upp defensiven. William Lagesson, som spenderat stora delar av hösten i Vita Hästen är klar för klubben tillsvidare och Edmontonbacken blir en viktig kugge i Mikael Gaths lag framöver.

För Almtunas del har man inte spelat match på tre veckor. Inte alls optimalt, och nu kastas man in i hetluften direkt i en viktig match. Uppsalalaget har däremot en stark höst bakom sig där man var ett av utropstecknena under inledningen av HockeyAllsvenskan. I och med det ofrivilliga uppehållet har man halkat efter en bit i tabellen, men istället har man betydligt färre matcher spelade än sina konkurrenter. Kan Almtuna fortsätta plocka sina poäng kan man mycket väl aspirera på en kvartsfinalplats senare i vinter.

Viktigt tillskott för Kristianstad

Det blir en minst sagt konstig match det här. Båda lagen har fått avstå från träning och matchspel under en längre tid och frågan är hur pass mycket kapacitet det finns i spelarna att gå för fullt i 60 minuter. Vi lär inte bjudas på något skönspel och det här är två lag som saknar den offensiva spetsen som krävs för att kunna hota defensiven hos lagen högre upp i tabellen. Almtuna har även visat att lagets defensiv i år är riktigt starkt med två bra målvakter och flera starka backar som tagit stora kliv i år. Dessutom har man NHL-lånet Gustav Lindström som bidrar med sitt lugna spel från sin backposition.

Kristianstad har precis som dagens gäster haft tillgång till NHL-lån under hösten, men där har både Joel Kellman och Jacob Larsson lämnat för att påbörja förberedelserna för NHL-säsongen. Istället har man fått ett viktigt tillskott i form av William Lagesson som gästspelade i Vita Hästen för ett tag sedan. 24-åringen har varit en av HockeyAllsvenskans bästa spelare den här säsongen och det här är precis en back som Kristianstad behöver. Förutom att Lagesson kan prodcuera framåt stabiliserar han även upp lagets defensiv. Båda lagen brukar inte bjuda på några målfester utan jag tror snarare att vi får se en jämn och tät match med lite mål. Under 5.5 mål spelas till 1.68.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/11 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.