Joakim Östman|24 november, 2021, 16:40

Jag väljer att spela på krysset i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre av Real Sociedads fyra senaste matcher har slutat med delade poäng.

  • Monaco har spelat oavgjort i tre raka matcher.

  • Spelet satt i det första mötet mellan dessa lagen.

  • Tre av Real Sociedads fyra matcher i gruppen har slutat oavgjort.

  • På förhand är jag övertygad om att lagen inte är helt missnöjda med en poäng i detta mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Högdramatisk grupp

Grupp B har blivit som vi på förhand förutspådde ett tremana race mellan Monaco, Real Sociedad och PSV. När vi nu enbart har två omgångar kvar att spela skiljer det enbart tre poäng mellan gruppettan Monaco och tredjeplacerade PSV. Den gruppen kommer få ett högdramatiskt slut och det är bara att hänga med och njuta. Monaco har hittills lyckats prestera på en väldigt hög nivå i denna gruppen, vilket de inte alls har lyckats med hemma i Ligue 1 där de endast ligger på åttonde plats efter första tredjedelen av säsongen. Monaco sågs inför säsongen vara laget närmst det givna favoriterna PSG att utmana om titeln. Den nivån har de inte visat ännu i Ligue 1 och tränare Niko Kovač hänger allt mer löst. När det nu tar emot Real Sociedad sitter det likväl i förarsätet i denna gruppen. Med tanke på utgångsläget blir jag dessutom mycket förvånad om Monaco inte löser ett avancemang.

Alexander Isaks Real Sociedad har efter den oerhört starka inledningen i ligaspelet tappat en del poäng på sistone. Med två kryss på det tre senaste matcherna i La Liga har det blivit omsprungna av Real Madrid i toppen. Med andraplatsen de just nu håller har det än så länge ändå överträffat allas förväntningar. I Europaspelet sitter de även med allt i egna händer efter fyra omgångar. Real Sociedad ligger tvåa i gruppen med sex inspelade poäng och är laget som under säsongsinledningen sett klart starkast ut. De kunde även sett ännu bättre ut, men ett överraskande poängtapp hemma mot Sturm Graz senaste kan bli väldigt ödesdigert när denna gruppen ska avgöras.

Spelvärt på förhand

När vi blickar närmre på detta mötet kan vi konstatera att båda dessa lagen sitter i ett bra utgångsläge när gruppen ska avgöras. Framförallt Monaco som dessutom avslutar gruppen med mötet mot gruppjumbon Sturm Graz. Jag ser de som givna favoriter till att vinna denna gruppen inför det två sista omgångarna. Vilket gör att vi troligtvis får en avgörande match i sista omgången mellan Real Sociedad och PSV. Inför denna matchen är jag därför övertygad om att lagen inte är helt missnöjda med en poäng i detta mötet. En poäng skulle fortsatt ge dessa lagen allt i egna händer när vi går in i sista omgången.

Favoritskapet i matchen är dessutom väldigt svårt att sia om då båda lagen sett till trupperna är relativt jämna med varandra. Delade poäng blir därför mitt utgångstips i detta mötet. Delade poäng blev det även i första mötet mellan dessa lagen efter en jämn match som slutade 1-1. Båda lagen har även kryssat en hel del på sistone, där hemmalaget Monaco kliver in i detta mötet med tre raka oavgjorda resultat. Även Real Sociedad har haft det svårt att få med sig trepoängare på senare tid, vilket har lett till att de kryssat tre av deras fyra senaste matcher. Givet dessa förutsättningarna klickas krysset till ett väldigt spelvärt odds!

fotboll, Europa league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Monaco - Real Sociedad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.