Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Schweiz har en betydligt bättre trupp än Slovakien

  • I förra årets JVM-turnering vann Slovakien enbart mot Kazakstan och i övriga matcher förlorade man stort

  • Schweiz och Slovakien spelade mot varandra i gruppspelet i fjol och då vann Schweiz med klara 7–2

  • Slovakien har svårt att få fram nya talanger medan Schweiz växer allt mer som hockeynation

  • Schweiz brukar alltid kunna imponera när det kommer till mästerskap

Tuff turnering i fjol

Schweiz brukar alltid lyckas krångla till det för stornationerna i JVM-sammanhang och det har man från svenskhåll fått bevittna förut. Även fast Schweiz är ett starkt hockeyland med bra resurser har man ändå inte den kraften för att lyckas fostra den mängden bra inhemska spelare, men det är absolut inga dåliga prestationer man stått för senaste åren. Bland annat fick Juniorkronorna åka ut i kvartsfinalen för två år sedan efter att Schweiz chockat dom svenska spelarna. Schweiz är alltid ett land man ska se upp med och Schweiz JVM trupp ser spännande ut.

För Slovakiens del blir det en tuff kommande turnering. Nationen har alltid haft en stark ställning i bästa mästerskapen, oavsett i senior- eller juniorsammanhang men den senaste tiden har man oftast haft svårt att kunna ta det klivet som krävs för att utmana toppnationerna. I senaste JVM-turneringen vann man bara en match och det var mot blåbärsnationen Kazakstan, i övrigt blev det idel storförluster.

Vann senast med 7–2

Här tror jag starkt på en vinst för Schweiz del. Landet har oftast visa sig vara för svaga mot dom stora drakarna, men mot nationerna nedanför brukar det oftast bli segrar. I år har man ett intressant lag och en spelare som ska driva det här laget är Simon Knak. Forwarden spelade JVM förra året, och då är han bara 02:a. Därmed kan han även komma att representera Schweiz även nästa år. Hittills den här säsongen har 18-åringen spelat i schweiziska NLA vilket är högstaligan i landet. Ligan håller bra klass men Knak har visat sig stark i Davos där han gjort fyra poäng på elva matcher.

I JVM förra året möttes båda nationerna och då vann Schweiz med klara 7–2. Någonstans där tycker jag att vi blir varse om vilken klass båda hockeynationerna håller i JVM-sammanhang. Schweiz har ett otroligt bra lag som kommer få svårt att utmana lag som Ryssland, USA, Kanada och Juniorkronorna, men mot lag som Slovakien och Tyskland i sin grupp lär man ta två vinster. 1.66 är oddset för en premiärseger på Schweiz, det tar vi.

Speltips.se ger tipset:

Schweiz vinner hos ComeOn

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/12 kl 23.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.