Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har gått obesegrade i sex raka Europa League-matcher.

  • Benfica har inte alls presterat som tidigare. Det syns tydligt att nyckelspelarna Ruben Dias och Carlos Vinicius lämnat ett tomrum bakom sig.

  • Arsenals svaga ligaplacering gör Europa League ännu viktigare för klubben. Att vinna turneringen är Arsenals enda sätt att ta sig till Champions League nästa säsong. Vi tror på en stark elva ifrån Artetas håll.

  • Benfica har gått vinstlösa i deras tre senaste matcher.

  • Arsenal sitter i förarsätet med deras bortamål i första mötet. Det är Benfica som måste jaga mål under torsdagen.

Tar Europa League på största allvar

Med den rådande situationen runt om i världen spelas Europa League-slutspelet på neutral mark. Arsenal och Benfica tar sig till Grekland och närmare bestämt hamnstaden Pireus. Engelska Arsenal sitter i förarsätet med tanke på deras borta mål i det första mötet. Deras första match slutade 1-1 men var annars en relativt händelsefattig tillställning.

Arsenal har gått knackigt i ligaspelet den här säsongen och hittas på en svag tiondeplats i tabellen. Deras svaga ligaplacering gör att Europa League-slutspelet får en ännu större betydelse. Att vinna Europa League är storklubbens chans att få spela i Champions League nästa säsong, en målsättning som Arsenal strävar efter. Därmed tror vi att Arteta väljer att starta den starkaste elvan som är möjlig under torsdagskvällen. Arsenal går vidare på 0-0 och kan alltså inleda returmötet försiktigt. Benfica måste däremot jaga mål och vi tror att portugiserna kommer lämna ytor bakom sig. Arsenal har gått obesegrade i sex raka Europa League-matcher.

Förra säsongens nyckelspelare saknas

Benfica kommer till Grekland med pressen att göra mål under torsdagskvällen. Den portugisiska storklubben måste satsa framåt under matchens gång ifall ett avancemang ska bli möjligt. Gästerna var inte lika självklara i gruppspelet som motståndarna Arsenal. Benfica spelade nämligen oavgjort i hälften av gruppspelsmatcherna vilket ledde till en andraplats bakom skotska Rangers.

I inhemska Primeira Liga har Benfica dessutom halkat efter i den absoluta toppstriden. Sporting Lissabon dominerar fullständigt och Benfica kan redan ge upp hoppet om ligaguldet den här säsongen. Det syns tydligt att nyckelspelarna Ruben Dias och Carlos Vinicius har lämnat ett tomrum bakom sig i dagens Benfica. Gästerna kommer till torsdagen med tre raka matcher utan vinst. Vi anser att Arsenal är det bättre laget som dessutom sitter i förarsätet på grund av bortamålsregeln!

Speltips.se ger tipset:

Arsenal går vidare hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 23/2 kl 08.23

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.