Daniel Jacobsson|24 februari, 2024, 13:17

Jag väljer att spela på 1X i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool har flera avbräck inför finalen.

  • Chelsea kommer till finalen med självförtroende efter två segrar i rad och oavgjort mot Manchester City.

  • Skadelistan är lång i Chelsea med, men går inte att jämföra med Liverpools.

Min sida i finalen

Med fulla trupper hade Liverpool varit ett superdrag i den här finalen. Nu gynnas Chelsea av skadeläget, trots att man själva har en del viktiga spelare borta den här finalen. Listan är lika lång som i motståndarlaget, men hos Liverpool saknas flertalet ordinarie spelare och fler kan det bli. Det är nämligen frågetecken kring Mohamed Salah och Darwin Nunez här. Då kan man snabbt dra slutsatserna om att det hade ökat Chelseas chanser till titeln på Wembley avsevärt. Chelsea kommer till den här finalen med hopp, tro och inställning efter två segrar (Aston Villa, Crystal Palace) och ett oavgjort resultat (Manchester City) under sina tre senaste matcher.

Det här är en match och en final som kan vända på Chelseas säsong helt och hållet. Visst, laget kommer från en lovande sista tid men det är en säsong som kantats av kris och besvikelse i stora delar. Mauricio Pochettino har chansen att ta sin första titel som tränare för Chelsea och det är precis vad man går för. Dessutom är titlarna på resande fot väldigt viktiga då chanserna på en plats i toppen av Premier League är en bit bort. Här löser man åtminstone kryss efter 90 spelade mintuer.

Skadeläget drabbar Liverpool

Världsmästaren i gnäll heter Jurgen Klopp men den här gången är det inget att kritisera. Liverpool har ett otroligt tråkigt skadeläge och det är framförallt eftersom det är flertalet ordinarie spelare som saknas. Inför finalen under söndagen på Wembley saknar man Diogo Jota, Curtis Jones, Thiago, Alexander-Arnold, Matip och Alisson samtidigt som det finns frågetecken kring Szobozlai, Nunez och storstjärnan Salah. De sistnämnda tre finns det hopp om att man skall kunna delta på ett eller annat vis. Vilket innebär att man hoppas på några minuter för samtliga.

Trots att Liverpool förmodligen är ett av världens bästa klubblag för stunden så skadas man av avbräcken. Skulle någon av storstjärnorna som nämndes sent saknas är läget ännu tuffare. Men, läget är värt att dra slutsatser oavsett hur mycket speltid man får här. Chelsea gynnas rejält inför den här finalen. Den blåa delen av Wembley lär heller inte upprepa den bedrövliga insats man gjorde mot Liverpool senast lagen möttes. Liverpool får favoritskapet trots detta och jag tycker att det är rätt att gå emot.

fotboll, efl cup
|
units: 4/5 - spelstopp: 16:00
Chelsea - Liverpool
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.