Måndagen är kommen, vilket betyder en ny fullspäckad vecka med fotbollsmatcher. Vi mjukstartar veckan med ett möte mellan Girona och Real Sociedad i La Liga. Bortalaget är fortsatt obesegrade under 2019, vi klickar i dubbelchansen!

Match: Girona-Real Sociedad(La Liga) | Speltips: X2| Odds: @1.60 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Tveksamt favoritskap

Hemmalaget Girona kommer ifrån en stark 1-2 vinst mot storklubben Real Madrid. Casemiro gav Real ledningen redan i 25:e minuten, men bortalagets anfallare Stuani tryckte in kvitteringen från elva meter. Matchen var inte slut där, Girona tryckte även in 2-1 genom mittfältaren Portu och fullbordade en överraskande trepoängare. Inför morgondagens match ses Girona som favoriter, trots de hittas i nedre halvan av tabellen.

Innan vinsten mot Real Madrid, hade laget hela sex förluster i rad. I skrivande stund hittas Girona just nu femtonde plats i tabellen med 27 poäng, endast fyra poäng ifrån en nedflyttningsplacering. Deras facit lyder sex vinster, nio oavgjorda och nio förluster,  majoriteten av deras poäng har tillkommit främst på resande fot. Hemma på Estadi Montilvi har Girona presterat väldigt svagt den här säsongen, de är nämligen de laget som tagit näst minst poäng på hemmaplan, endast tabelljumbon Huesca har tagit färre. Därmed tvekar undertecknad på hemmalagets favoritskap inför morgondagen.

Stabilt Real Sociedad

Bortalaget Real Sociedad har ännu inte förlorat under det nya året. Det har alltså gått obesegrade i nio raka matcher och besitter ett fint bortafacit. Likt motståndarlaget Girona har Real Sociedad stått för flera fina prestationer mot de främsta topplagen, där en 0-2 seger över Real Madrid sticker ut mest. Sociedad hittas på en sjunde placering i tabellen, med tre poäng upp till Alavés som innehar den sista Europa League-platsen. Dessutom har Sociedad en match mindre spelad, så en vinst under morgondagen skulle betyda att laget klättrar förbi konkurrenten.

På resande fot har Real Sociedad visat sig vara överraskande starka. Endast topptrion Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid har tagit fler poäng på bortaplan än Sociedad. Det som oroar laget inför mötet med Girona är deras tunga avstängningar. Anfallaren Willian Jose och försvararen Theo Hernandez missar matchen på grund av nyckelspelarna tagit vardera fem kort, vilket innebär avstängning i en match. Willian Jose är lagets bäste målskytt den här säsongen och är därmed ett tungt tapp för bortalaget. På skadelistan hittas Illarramendi, Gorosabel, Zurutuza och Zaldua. Sociedad har drabbats av flertalet skador under säsongen men har visat sig ha en bred trupp där ersättarna håller en hög nivå. Därmed trots en lång lista med spelare borta tror vi att Real Sociedad löser minst ett oavgjort under måndagen. Bortalaget har löst spelet i deras tre senaste inbördes möten.

Speltips: X2

Jag väljer att spela X2, alltså oavgjort eller Real Sociedad vinst. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedad är obesegrade i nio raka matcher.

  • Spelet har suttit i deras tre senaste inbördes möten.

  • Innan vinsten över Real Madrid hade Girona sex raka förluster.

  • Girona är ligans näst sämsta hemmalag, endast Huesca har tagit färre poäng på hemmaplan.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.60 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.