Axel Olsson|24 februari, 2023, 11:10

Jag väljer att spela på hemmalaget under 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Southampton tycks ha fått en nytändning med interim-tränaren Ruben Selles.

  • Leeds har lagt fokus på att hitta en stabilitet i defensiven. Samtidigt har de gått mållösa i deras två senaste ligamatcher.

  • Southampton besegrade Chelsea med 0-1 i deras första match med Selles vid rodret.

  • Javi Garcia är klar som ny Leeds-tränare. Det är dock oklart ifall hans arbetstillstånd hinner bli godkänt tills lördagens batalj.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Leeds under 1,5 mål hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Garcia eller Skubala vid rodret?

Det är verkligen ett ångestladdat möte när bottenlagen Leeds United och Southampton drabbas samman under lördagen. Det är två lag som är desperata att ta poäng, så mycket att de båda har valt att göra stora förändringar i tränarstaben. Flytet har inte funnits där och Leeds var först med att sparka Jesse Marsch, därefter har de tagit sin tid för att hitta rätt ersättare. Nu är valet klart och det föll på spanjoren Javi Garcia som varit i England tidigare och då i Watford.

Spanjoren väntar dock fortfarande på att få ett godkänt arbetstillstånd och det är oklart ifall det hinner bli accepterat innan lördagens batalj. Det kan bli Skubala som får göra ytterligare en match som huvudtränare. Han fick sig en pangstart när Leeds gick ut och spelade 2-2 mot Man United i hans första match vid sidlinjen. Den starka prestationen verkar ha givit ledningen ett lugn i den här tränarjakten. Den energin som visades upp var en blandning av nystart och derbykänslor och den har väl mattats av en aning därefter. Skubala har varit tydlig med att han vill hitta balansen i försvaret och det går också att diskutera ifall det stjälper deras livliga anfallsspel för mycket. Leeds har iallafall lagt mycket fokus på att hitta en stabilitet och därmed gått mållösa i fyra av deras fem senaste ligamatcher.

Nytändning med Selles

Southampton sitter i en liknande sits som hemmalaget Leeds. De hittas också längst ner i tabellen och har valt att sparka sin tidigare tränare, däremot har de inte gjort klart med ett nytt namn ännu. Det spånades om att just Marsch var nära att ta över The Saints, men det var några detaljer som gjorde att förhandlingarna avbröts. Nu är det spanjoren Ruben Sellés som leder laget tillfälligt och det återstår att se hur klubben väljer att göra kring tränarfrågan. Selles var assisterande till Hasenhuttl och han ledde faktiskt en match som huvudtränare innan det blev klart med Jones.

Nu är han tillbaka som interm-tränare och han fick sig en riktigt bra start. Med Selles vid rodret tände laget till och fick med sig en blytung 0-1 seger mot självaste Chelsea. Nytändningen är påtaglig och det har varit ett stort missnöje med tidigare Jones ifall man ska tro ryktena som florerats. Det är ett Southampton som är fulla av energi och segern mot Chelsea kan absolut vara ett vägskäl för den här säsongen. Nu har de plötsligt bara tre poäng upp till säker mark och spelarna kan börja tro på något större igen. Positiv start för Selles och ifall de kan få till en likvärdig prestation kommer Leeds få kämpa för poängen här.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Leeds - Southampton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.