Omgång 34 av Championship avslutas under måndagen med ett ganska klassiskt möte där Derby åker till Nottingham för att möta stadens stolthet. Två lag med defensivt fokus ställs mot varandra och fint värde finns därför i underspelet.

Match: Nottingham Forest – Derby (Championship) | Speltips: Under 2,5 mål | Odds: @1.85 | Units: 2/5 | Spelbolag: Paf | Spelstopp: 20:45

Viktig match i kampen om kvalplats

Nottingham har sackat efter lite bland de lagen som jagar den sista kvalplatsen i positiv riktning i Championship. Norwich, Sheffield United, West Bromwich, Leeds och Middlesbrough sitter ganska säkert i min mening och jag tror därför att den platsen som i nuläget innehas av Bristol City är den platsen som finns kvar att kämpa kring om man vill spela i Premier League nästa säsong. Derby, Birmingham, Preston och just Nottingham är närmast jagande och därför är denna match enormt viktig för Nottingham. Seger här så tar man sig nästan ikapp kvällens motståndare Derby, annars tappar man så avståndet håller sig kvar vid fyra poäng eller i värsta fall utökas till sju poäng.

Defensivt finns skills i Nottingham, ser man till antalet insläppta mål så har endast fem lag släppt in färre mål än Nottingham. Dessa är defensiva suveränen Middlesbrough som inte ens släppt in 30 mål ännu. I övrigt är det en jämn kamp mellan Sheffield United, Bristol City, Leeds och kvällens lag Derby och Nottingham i den här ligan. 38 insläppta mål på 33 matcher för Nottingham är bra statistik och innebär endast lite mer än ett insläppt per match.

Försvaret hålls upp av ett stabilt mittbackspar och målvakt. I målet står den 2,06m långa rumänen Costil Pantilimon och i mittlåset har han god hjälp av Yohan Benalouane med rutin från bland annat Premier League. Men extra roligt är att Alexander Milosevic gått rakt in i startelvan sedan han anslöt från AIK.

Chans på topp 6

Derby har som nämnt chansen att nå topp sex vid seger mot Nottingham under måndagskvällen. Därför tror jag man kommer fokusera på att absolut inte förlora den här matchen utan fokus kommer ligga på defensiven och att sedan satsa på kontring. Defensiven har varit fokus de senaste matcherna och Derby löser spelet i sina fyra senaste matcher i Championship och försvaret är det som är lagets vinnande koncept. Man har 37 insläppta mål på 33 matcher, endast Middlesbrough, Bristol City och Sheffield United har bättre försvar.

Frank Lampard har fått sitt 3-5-2 spel att fungera och backlinjen fokuserar på att hålla borta bollen medan wingbacks hjälper till i anfallet och bidrar med en dimension till anfallsspelet som är viktig för Derby och som mycket väl kan räcka till att man är med och slåss om en plats i Premier League till nästa säsong. Ett extra öga ska hållas på Fikayo Tomori, den unga mittbacken är på väg att bli nästa big deal. Tomori spelar otroligt mycket och har efter nyår spelat samtliga minuter som Derby spelat fotboll, en evighetsmaskin!

Något som ska noteras är också att det brukar bli målsnålt när lagen möts. Spelet löser sig i de tre senaste mötena lagen emellan och tidigare denna säsong slutade det 0-0 när lagen möttes.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen

Två lag med skickliga defensiver ställs mot varandra i en match som är viktig. Brukar innebära målsnålt och jag riktar därför blickarna mot underlinan. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Båda lagen snittar få insläppta mål, endast lite över ett insläppt per match.

  • Två av ligans bästa defensiver. Nottingham sexa och Derby fyra i ligan för minst antal insläppta mål.

  • Derby löser spelet i sina fyra senaste matcher.

  • Brukar vara målsnålt mellan lagen och senast man möttes blev slutresultatet 0-0.

Paf ger oss 1.85 för spelet. 2/5 units investeras!

Rygga till 1.85 hos Paf

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.