Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ryfors ligger 5a i poängligan och har gjort 41 poäng på 45 matcher.

  • Ryfors leder skytteligan och bildar en giftig duo med Daniel Zaar.

  • Rögle vill studsa tillbaka efter förlusten senast mot Färjestad.

  • Örebro har näst sämst form senaste fem matcherna.

  • Örebro slog Djurgården senast, men spelet såg inte bra ut och kommer straffas hårt av Rögle.

Leder skytteligan

Simon Ryfors kommer från två raka säsonger i Rögle där han spelat i tredjekedjan och inte har kommit upp i 20 poäng någon av de två senaste säsongerna. Den här säsongen har dock någonting skett, Cam Abbott har gett Ryfors stort förtroende som förstacenter och som han har tagit det. 41 poäng på 45 matcher hittills är en fantastisk statistik och framförallt är det i målkolumnen som det lossnat rejält. Hela 22 gånger har Ryfors hittat nätet, vilket gör honom till delad skytteligaledare tillsammans med hela ligans poängligaledare Emil Pettersson.

Ryfors har följt upp sina 22 mål med 19 assist och allt som oftast är det radarpartnern Daniel Zaar som avslutar när Ryfors passar. Zaar har gjort fyra poäng fler är Ryfors och ligger 0.15 oddsenheter lägre än Ryfors att göra poäng i den här matchen, tydligt värde på Ryfors här och 1.60 är i min mening för högt och väljer därför att höja insatsen med risken för att det blir en sämre prestation från Ryfors. Dock tror jag på en bra prestation från Rögles sida. Cam Abbott kommer inte tillåta en liknande insats som mot Färjestad senast utan kommer kräva en bra insats här. Den vågade spelar att Rögle vinner och att Ryfors gör mål, jag tar fegisens väg ut.

Dalande form

Örebros säsong liknar mycket den föregående säsongen bara att tappet inte varit lika stort. Men återigen så inledde man säsongen helt strålande för att sedan dippa lite under våren. Ser man till de 15 senaste matcherna så är man åtta i ligan och har tillsammans med konkurrenten om de sista slutspelsplatserna, Frölunda, gått dåligt och bjudit in Leksand, Skellefteå och Färjestad på allvar i matchen om dessa platser. Här står man inför en tuff uppgift när ett Rögle som vill studsa tillbaka kommer på besök.

Örebro är inne i en tid där man i stort sett vinner varannan match och förlorar varannan match. Senast mot Djurgården vann man, men spelet såg inte alls bra ut och trots tre poäng där så har man näst sämst form i hela ligan, endast Frölunda har tagit mindre poäng de senaste fem matcherna. Spelet måste upp flera nivåer för seger här och jag tror Örebro kan göra den höjningen och vågar därav inte gå fullt ut på Rögle som segrare. Istället väljer jag att spela poängspel. Rögle kommer göra mål i den här matchen.

Speltips.se ger tipset:

Simon Ryfors Ö 0,5 poäng hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 24/2 kl 12:00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.