Titelkandidaterna Leeds beger sig till London i hopp om att ta ledningen i Championship på nytt. Toppstriden i engelska andradivisionen är extremt jämn och varje match är således otroligt viktig för bortalaget. Formen talar sitt tydliga språk och vi väljer därmed att klicka tvåan till ett fint odds!

Match: QPR – Leeds (Championship) | Speltips: 2 | Odds: @2.00 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bethard | Spelstopp: 20:45

Formsvagt QPR

Det går inte speciellt bra för QPR i nuläget. Man har inte vunnit en ligamatch sedan december månad (!), man har dessutom förlorat 7 raka matcher i ligan, ett kvitto på att formen är bedrövlig. Man placerar sig i skrivande stund på en artondeplats i tabellen med -11 i målskillnad. Man är dessutom det femte sämsta laget på hemmaplan av de 24 lag som spelar i Championship, där man endast kammat hem blott 23 poäng på 17 spelade hemmamatcher. Man kommer till tisdagens match med uselt självförtroende och förväntningarna är inte höga på hemmalaget då man möter ett titeljagande formstarkt Leeds.

QPR’s senaste vinst kom när man mötte League One-laget Portsmouth i FA-cupen efter att ha kryssat första mötet. Man blev dock utskickade ur cupen direkt därefter då man ställdes mot Watford i femte rundan. QPR snittar 1,5 mål emot sig på hemmaplan, vilket gör att man tillsammans med Bolton är det lag som släpper in tredje mest mål i ligan på hemmagräs. Ser vi till både hemmamatcher och bortamatcher kan vi konstatera att det inte finns något lag i hela Championship som snittar fler mål emot sig än just QPR. Tittar vi däremot på lagets 5 senaste matcher har man släppt in 12 mål – ett snitt på 2,4 mål per match.

Jämnt i titelstriden

Leeds har som bekant stått för en utmärkt säsong hittills och mycket talar för en uppflyttning till Premier League inför kommande säsong. Just nu huserar man på tredjeplatsen i ligan, dock är det målskillnad som separerar Leeds från andraplatsen. En vinst mot QPR skulle däremot betyda att man klättrar upp till förstaplatsen. Leeds lär vara ruskigt motiverade inför matchen med tanke på att tabellfyran West Brom endast ligger 4 poäng bakom laget. Leeds mötte nuvarande serieledarna Norwich City i en “6-poängs match” för ett par veckor sedan, en match man förlorade med 3-1. Utöver det ser det väldigt bra ut för Leeds. Man spelar riktigt bra fotboll och har 2 vinster med sig i bagaget, två stycken 2-1 vinster mot Swansea respektive Bolton. Ser vi till hela säsongen har Leeds vunnit 19 matcher, kryssat 7 och förlorat 7. Leeds är dessutom det tredje bästa laget i Championship sett till målproduktion på bortagräs. 1,7 fullträffar är vad man i snitt skickar in i motståndarens nät på resande fot. Ser vi till den defensiva biten kan vi konstatera att man släpper in tredje minst mål på bortaplan.

Speltips: Leeds vinner matchen

Jag väljer att spela tvåan. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • QPR har 7 raka förluster i ligan

  • QPR har inte vunnit en ligamatch sedan december månad

  • Leeds är i trevlig form med 2 raka ligavinster

  • QPR är det femte sämsta laget i Championship på hemmaplan

  • Leeds motivation är på topp – vid seger kniper man förstaplatsen igen

Högst odds hittar jag hos Bethard som ger 2.00. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 2.00 hos Bethard

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.