Axel Olsson|24 februari, 2024, 12:31

Jag väljer att spela på under 3,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Med ett tufft matchande och många avbräck tappar Real Madrid slagkraft.

  • Real Madrid stod för en sämre insats i helgen, där det blev 1-1 mot Rayo Vallecano.

  • Bellingham, Courtois, Alaba, Militao, Carvajal och Camavinga saknas. Rudiger är också osäker till spel.

  • Sevilla har ryckt upp sig i februari. Endast släppt in två mål på fyra ligamatcher.

Tufft matchande och skadeproblematik

Förra helgens ligamatch blev en besvikelse för Real Madrid. De kryssade mot Rayo Vallecano och gav därmed Girona en chans att knappa in. Guldkonkurrenten förlorade dock sin match mot Bilbao och därmed blev krysset inte så dåligt ändå. Att vi fick se en sämre prestation ifrån Real Madrids sida var ändå ganska väntat, då de har haft ett tufft matchande samtidigt som laget dras med en hel del skador. Att de till slut tappar slagkraft är inte konstigt med dessa förutsättningarna. Nu har de fått vila en vecka och bör kunna koppla ett bättre grepp om söndagens batalj.

Det ska dock sägas att de fortfarande har många spelare borta på grund av skador och avstängningar. Bellingham, Courtois, Alaba, Militao, Camavinga och Carvajal saknas mot Sevilla, Lägg även till att Rudiger är osäker till spel. Det blir givetvis en klart sämre startelva utan dessa stjärnorna, även fast Real Madrid har en bra bredd i truppen. Med prestationen mot Rayo Vallecano i bakminnet och en hel del spelare borta, tror vi inte på någon överkörning mot Sevilla. Real ska ändå vara tydliga favoriter men här lockar det med underspelet. Särskilt då gästerna har varit fortsatt stabila i försvaret trots skadeproblematiken, där har bland annat Tchouameni tagit ett enormt ansvar i sin tillfälliga mittbacksroll.

Ett steg i rätt riktning

Det var bara några år sedan som Sevilla var gjutna i topp 6 – därför har det varit en helt ny verklighet att behöva slåss om sin överlevnad. På många sätt och vis har det varit en mardrömssäsong för Sevilla, som har varit gjutna på nedre halvan av tabellen. De har varit nere och snuddat på jumboplatsen men läget har ljusnat under februari månad. Sevilla har ryckt upp sig på senaste och verkar äntligen ha fått rätt på försvaret under nye tränaren Flores ledning. De har två segrar och två oavgjorda i deras fyra senaste, där de endast släppt in knappa två mål.

Ett steg i rätt riktning och just nu handlar det enbart om att hålla sig kvar i högstaligan. De har skapat sig ett klart bättre läge med sju poäng ned till 18:e placerade Cadiz och det har givit ett välbehövligt lugn i truppen. De har två hållna nollor i bagaget och en av matcherna slutade med en 1-0 seger mot Atletico Madrid. I den här formen tror vi ändå att Sevilla kan hålla nere siffrorna mot ett klart bättre Real Madrid.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Sevilla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.