Erik Norin|24 februari, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö fick vila under torsdagen och har kunnat ladda batterierna extra inför den här matchen.

  • Växjö har vunnit samtliga tre möten med Luleå den här säsongen.

  • Luleå har en tuff vecka med långa resor.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Växjö hos Betway

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vill inte släppa iväg Skellefteå

Växjö kommer till den här matchen med fyra upp till Skellefteå som leder serien efter 46 spelade omgångar. Man vill inte på något sätt släppa iväg Skellefteå redan här när det väntar en hemmamatch mot ett av lagen från de nedre regionerna i tabellen utan här krävs det att man kommer ut och gör en bra prestation och som minst behåller avståndet. Man har också bra förutsättningar i Växjö att vinna här. Ingen match under torsdagen utan man har ända sedan tisdagens omgång kunnat landa på hemmaplan och förberett sig perfekt inför den här matchen.

Man är också starka på hemmaplan den här säsongen och är det laget som tagit näst mest poäng inför hemmasupportrarna, 48 st. 12 av 23 hemmamatcher har dessutom slutat med seger efter full tid och i mer än hälften av matcherna lämnar man alltså med tre poäng. Vad som heller inte ska glömmas bort är att Växjö har tagit 88 poäng den här säsongen och att det ner till trean i tabellen är 14 poäng. Man är tillsammans med Skellefteå på en egen nivå denna säsongen och det tror jag räcker långt. Senast man mötte Luleå på hemmaplan vann man med hela 7-2, vilket givetvis ger ett psykologiskt övertag inför första pucksläpp.

Får inte spelet att stämma till fullo

Luleå kommer till sist att överleva säsongens stålbad och klara sig kvar i SHL, det kan till och med sluta med ett play in om man sköter korten rätt i slutet av säsongen. Säsongen har dock överlag varit väldigt dålig och Luleå återfinns för tillfället fyra från slutet där man bara har de tre bottengängen Malmö, Brynäs och HV71 bakom sig. 24 poäng upp till Växjö säger en del om skillnaden mellan lagen i kvalitet och spets den här säsongen och jag tycker det nästan är argument nog för att Växjö är rätt favorit här.

Luleå har också förlorat tre matcher mot Växjö den här säsongen och går alltså in här på bortaplan med avsaknad av självförtroende mot just Växjö. Man har under säsongen gjort det bra på bortaplan, men efter att man tagit fyra bortasegrar kom senast en förlust mot Rögle och här tror jag man stöter på patrull igen, man har en tuff resevecka där man alltså först åkte till Ängelholm under torsdagen och nu alltså ska till Växjö under lördagen. Även om man bor kvar så tar det på krafterna med dessa typer av resor, vilket jag tror kommer synas.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:15
Växjö - Luleå
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.